Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitzonderlijke Surinamers…Judith Yvonne Tilborg

Geplaatst

op

Img Fbc474e8cc15 1

De bedoeling is om elke week voorbeeld-Surinamers te belichten. De te belichten Surinamers zijn zij die over het algemeen, hun hart op de juiste plek hebben. Hoe meer de mens zich bewust is van hun eigen kwaliteiten, hoe meer zij deze kwaliteiten inzet. Hoe meer de kwaliteiten voor anderen dienstbaar worden, hoe beter men zich voelt en hoe meer de persoonlijke kwaliteit in kracht groeit.

Vandaag het verhaal van Judith Yvonne Tilborg. Zij is geboren uit het huwelijk tussen Gustaaf E. en Mildred G. Tilborg- Sporkslede. Jammer dat de ouders van Judith, haar tijdens de tienerjaren kwamen te ontvallen.
Na de Mulo-A heeft zij haar algemene ontwikkeling verder opgevijzeld met cursussen en korte opleidingen tot het MBO-niveau. Zij is altijd een vrolijk mens en ook nog sociaal ingesteld zoals wijlen haar vader. Ondanks alle lastige zaken welke zij op haar pad heeft doorstaan, deed ze haar best om te overleven en zij mag volgens haar eigen zeggen, niet ontevreden zijn.

Whatsapp Image 2020 09 20 At 12.20.20

Judith is lid van de organisatie “SetiSrnan / Kandidaten van het Volk” en in die hoedanigheid is zij mede-verzorger van een politiek/informatief radioprogramma bij Radio Apintie. Verder is zij de oprichter van “Stichting Bigisma Kontren”. Deze stichting stelt zich ten doel, dienstbaar te zijn voor seniorenburgers.
De activiteiten van de stichting zijn, leuke dingen doen met de seniorenburgers, zoals zang, puzzelen en elkaar leuke wetenswaardigheden vertellen. Ook wordt hun hulp geboden bij het doen van boodschappen. In het kort dus; hulp, gezelligheid en ontspanning.
Tegenwoordig is het moeilijk om sponsoren te vinden. De laatste grote aktiviteit was in 2014 toen Judith Tilborg, de kerstman op een heel unieke wijze naar Suriname heeft gehaald, of beter gezegd, “in scene heeft gebracht”. Deze zeer geslaagde activiteit kan worden nagekeken via YouTube.

 

Whatsapp Image 2020 09 20 At 12.20.21 (1)Whatsapp Image 2020 09 20 At 12.20.21

Toen Judith 17 jaar oud was deed zij mee aan een songfestival, georganiseerd door de organisatie Peace forever in Suriname. Zij werd hiertoe aangespoord door zanger Lucien Felicien die haar collega was. Daarna zong zij in een bandje genaamd “Expo 88”.
Het Suripop-lied “Te w’e brasa”, werd gezongen door deze zelfde Judith Tilborg.
In 2011 mocht Judith Tilborg met toestemming van Ricky Ricardo, een oude Sranan pukuman, een cd met zijn nummers uitbrengen. Bij Radio Apintie is uit deze cd, het nummer “Tigri mi”, populair geweest.
Zingen is en blijft een bezigheid, waar Judith Tilborg, niet zonder kan. Ook al is zij niet actief in een bandje, doet zij graag zingen en luistert ook vaak naar muziek. “Was muziek en zang er niet dan had het leven geen waarde. Ik sta op met muziek en ga naar bed met muziek”, benadrukt Judith Tiborg.

Whatsapp Image 2020 09 20 At 12.20.22

We kennen Judith ook als te zijn de initiatiefnemer, van de belangengroep, “ Gedupeerden in de Gezondheidszorg”. Met de oprichting van deze belangengroep, heeft Judith ervoor gezorgd, dat gedupeerden in de gezondheidszorg hun stem in de samenleving konden laten horen. Er wordt aandacht gevraagd voor de vele problemen welke patiënten ondervinden. Problemen met betrekking tot het verstrekken van medicijnen, alsook misstanden bij de behandeling in de ziekenhuizen.

Whatsapp Image 2020 09 20 At 12.20.23

Een andere wetenswaardigheid over Judith Tilborg, is natuurlijk het feit dat zij bij de laatst gehouden verkiezingen, als kandidaat voor zitting in De Nationale Assemblee voor het kiesdistrict Wanica was ingeschreven. Waarlijk een voorbeeld-figuur deze Judith Tilborg. Zij blijft zich inzetten voor een rechtvaardig Suriname en wel in de ruimste zin des woords.

 

Culturu.com-Ferdinand Louis

 

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sheila
dinsdag 22 september 2020 00:38

Power lady. Suc100 bij alles wat je onderneemt. Blessies

Wendy
dinsdag 22 september 2020 06:09

Ja mang. Soso bung. Zulke mensen helpen Suriname op de kaart te zetten. Door anderen te helpen. Help je SurinameAdvertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen