Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitzonderlijke Surinamers…..Alvin Domini

Geplaatst

op

54cea61f 7a5b 4421 Af11 F2d8e42c5bc8

De bedoeling is om elk weekend voorbeeld Surinamers te belichten. De te belichten Surinamers zijn zij die over het algemeen, hun hart op de juiste plek hebben. Hoe meer de mens zich bewust is van hun eigen kwaliteiten, hoe meer zij deze kwaliteiten inzet. Hoe meer de kwaliteiten voor anderen dienstbaar worden, hoe beter men zich voelt en hoe meer de persoonlijke kwaliteit in kracht groeit.

Vandaag het verhaal van Alvin Reynold Domini. Hij is geboren op 24 april 1986 te Paramaribo. Momenteel zit hij in de afrondende fase van een Theologische opleiding, op Bachelor’s niveau. Van beroep is Alvin militair, Onder-officier wel te verstaan. Hij streeft ernaar om na het zijn studie, full time predikant te worden. Reeds geruime tijd is hij zich daarvoor aan het voorbereiden. Alvin heeft een gemeente opgericht, onder de naam “God Redt Ministries” en daar is hij de voorganger van.

De zeer ambitieuze meneer Domini, is de echtgenoot van mevrouw Carol Domini-Jubitana. Samen zijn zij de ouders van Alghery, Alvany en Alvansja Domini. Los van de drie kinderen met mevrouw Domini, heeft meneer Domini nog een kind, uit een eerdere relatie. Dat kind luistert naar de naam Genayo.
Alvin dient met zijn huidig gezin al jaren serieus, De Here God. Het begon voor Alvin allemaal in het jaar 2008, toen hij uit vrije wil het religieus pad op ging. Voor mevrouw Domini was het begin eerder.

In het jaar 2009 maakte Alvin een wonderbaarlijke ervaring mee, hetgeen ertoe geleidt heeft dat hij zich daadwerkelijk ging bekeren. Hij is zijn lieve vrouw zeer erkentelijk, omdat het hem aan ondersteuning van haar zijde niet ontbrak. Mede met haar steun is hij vandaag aan de dag is de voorganger van zijn eigen gemeente.

Whatsapp Image 2020 08 23 At 02.43.04

De heer Domini droomt van een tijd waarbij het Surinaams volk tot het besef komt, dat de kracht van De Here God niet weg te denken is in het leven van de mens. Aan de bewustwording, draagt hij al een tijdje, een steentje bij door via Facebook, predikingen inhoudende belangrijke onderwerpen te verzorgen. Hij geeft dan vanuit zijn religieuze overtuiging, antwoord op actuele vraagstukken.
Verder belicht hij ook via Facebook, kinderen onder de naam “P’tjing Brinki Stari (PBS). Het beoogde doel hiervan is om in een vroeg stadium de verschillende talenten bij kinderen te ontdekken, ten einde die te helpen ontwikkelen.
Met de jeugd werken begon voor Domini al in het jaar 2014. Hij was betrokken bij SV Classic en daar verzorgde hij lessen in het schaakspel, voetballen, slagbal en basketbal.

Volgens Alvin Domini zal het land Suriname, beter gediend zijn wanneer er onder het volk eenheid zou bestaan. Wel moet de eenheid tot stand komen vanuit het hart, in plaats van een met de mond beleden eenheid. “Deh wan tru Srananman of uma”, vermaand hij.
Hij benadrukt verder dat door te bouwen op de mens, je nergens komt. “Bouw op de stabiele Rots Jezus Christus”. Wat wij mensen ook nimmer mogen vergeten is “Liefde”. De Surinamer zou veel meer liefde naar elkaar moeten bewijzen en ook voor het land Suriname.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stieko
zondag 23 augustus 2020 09:42

Amen!

Isabelle
zondag 23 augustus 2020 10:10

Amen. Prachtig en voorbeeldig gezin. Wel 1 vraag. Militair en God dienen? Militaire functie moet je ook uitgezonden worden met wapens? Prachtig om te lezen . Succes met de gemeente. Heel mooi en ga zo door👍

Percy
zondag 23 augustus 2020 14:54

Dit is het, denk in mogelijkheden. Stap de wereld van God in, de wereld waarin alles mogelijk is. Spreek het goede uit en het zal geschieden. Plant het zaadje van liefde, en er zal een boom van liefde groeien. Denk het goede en laat je niet mee sleuren met het negatieve. Stap in de wereld van God, dat is de wereld van liefde en vergeving. Nee niet zoals de vorige president die snel even christen speelde en vervolgens gewoon door ging met roven en stelen. Zijn loon wacht reeds op hem. Maar zoals deze geschreven staat, en laat je niet… Lees verder »

Bradi
zondag 23 augustus 2020 15:23

Succes mi brada. Amen 1🙏

Mala tewanhero
maandag 24 augustus 2020 13:47

power, grantangi, Gods woord zal een zegen zijn voor ons geliefd Suriname.
odi broeder en heel veel succes.

Sheila KlébergLiesdek
maandag 24 augustus 2020 21:28

Keep up the good and positive work🙏💪Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen