zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
4.3
(6)

Uitzetting activiste Regita ‘Asawini’ Edenburg, verbaast advocaten

lees ook ...

Firstlady Mellisa neemt deel aan tweede editie SCLAN

In New York, is momenteel de tweede editie van de driedaagse leiderschapstraining gaande, waar firstlady Melissa Santokhi- Seenacherry zal deelnemen als voorzitter van de Spouses of CARICOM leaders Ac...

De overheid had heel veel haast om activiste Regita ‘Asawini’ Edenburg het land uit te krijgen. Afgelopen woensdag is zij na een gesprek met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie hals over kop via Frans-Guyana uit het land gezet. Het gebeurde voordat de advocaten Veira, Justina Eduards en Arjan Ramlakhan een kort geding daartegen konden indienen. De raadslieden staan versteld, maar zijn meer dan ooit vastberaden door te gaan.

Granman Albert Aboikoni der Saramaccaners voelt zich nu geroepen om zich te mengen in de zaak. Brieven zijn geschreven naar de Nationale Assemblee en de Nederlandse ambassadeur Henk van de Zwan om assistentie te vragen, zodat Edenburg in ere wordt hersteld. Informatie heeft de Ware Tijd bereikt, dat de Nederlandse ambassadeur schriftelijk duidelijkheid heeft gevraagd aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Het is niet duidelijk wat de reactie van de bewindsman is.

Edenburg is zondag jongstleden in verzekering gesteld na verdenking van diefstal en bedreiging. Bij de voorgeleiding werd zij vrijgesproken door de rechter-commissaris. Toch werd zij daarna in vreemdelingenbewaring genomen omdat ze illegaal in het land was. Men zorgde ervoor dat haar verblijfsvergunning waarover ze sinds 2012 beschikte, voor onbepaalde tijd, maandag onmiddellijk werd ingetrokken door Amoksi.

De regering ziet in haar een gevaar voor de staat, en heeft daarom de verblijfsvergunning van deze in Suriname geboren en getogen vrouw ingetrokken, omdat zij is opgekomen voor de rechten van Surinamers.

Raadsman Veira heeft gegarandeerd dat hij en zijn collega’s alle hen ten dienste staande middelen zullen aanwenden om deze case aan te vechten. Strategie is niet prijsgegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitzetting activiste Regita 'Asawini' Edenburg, verbaast advocaten