maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
1.8
(4)

Uitstel van financiële steun aan SWM leidt tot problemen

lees ook ...

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname vo...

De Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) wacht nog steeds op de beloofde financiële steun van US$ 7 miljoen van de regering. Deze steun zou worden gebruikt om vervangingsinvesteringen te doen in het pompsysteem van de SWM, met als doel het aanpakken van problemen zoals lage waterdruk.

Tot op heden is er echter nog geen uitbetaling van dit bedrag ontvangen. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, waar de SWM onder valt, heeft tijdens een regeringspersconferentie aangegeven dat hij hoopt dat de belofte uiteindelijk wordt nagekomen. De uitblijvende steun heeft inmiddels tot problemen geleid bij de SWM.

Het bedrijf is genoodzaakt tot bezuinigingen en annulering van geplande projecten om onderhoudswerken uit te voeren. Minister Abiamofo benadrukte de financiële druk op de SWM, waarbij de productiekosten van een kubieke meter water SRD 42 bedragen, terwijl consumenten slechts SRD 13 betalen. Deze discrepantie zet aanzienlijke druk op de financiële mogelijkheden van de SWM.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitstel van financiële steun aan SWM leidt tot problemen