Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitstaande staatsschuld Suriname bedraagt US$ 2,1 miljard

Geplaatst

op

Volgens de financiële Nota 2017 heeft Suriname in het eerste half jaar van 2016 een uitstaande staatsschuld van circa US$ 2,1 miljard (SRD 7,0 miljard).

Uit de Financiële Nota 2017 blijkt verder dat de langlopende binnenlandse schuld conform de definitie zoals de gewijzigde Wet op de Staatsschuld dat voorschrijft, in juni 2016 SRD 2.923,1 miljoen bedroeg.

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en China zijn de twee grootste buitenlandse crediteuren in het eerste half jaar van 2016.

Tot de vaste binnenlandse schulden van de Staat behoren: Schatkistbiljetten; De geconsolideerde schuld van de Staat bij de Centrale Bank van Suriname; Leverancierskredieten van particuliere bedrijven (Baitali N.V, Tjongalanga N.V., Bouwbedrijf Van Kessel N.V., N.V. Caremco Holding, N.V Nationaal Uitvoeringsbedrijf, ); Niet afgeroepen overheidsgaranties; • Kredieten verstrekt door het bankwezen (DSB, Republic Bank Ltd. en Hakrinbank).

Het leningenplafond voor de buitenlandse schuld bedroeg per ultimo juni 2016 bedroeg 20,2% en de ruimte voor het aangaan van nieuwe buitenlandse schulden was circa US$ 757,6 mln (SRD 2.537,9 mln). Per juni 2016 bedroeg was de ruimte voor het aangaan van nieuwe binnenlandse schulden gesteld op SRD 813,3 mln (circa US$ 242,8 mln).

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |