Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitstaande staatsschuld Suriname bedraagt US$ 2,1 miljard

Geplaatst

op

door

Volgens de financiële Nota 2017 heeft Suriname in het eerste half jaar van 2016 een uitstaande staatsschuld van circa US$ 2,1 miljard (SRD 7,0 miljard).

Uit de Financiële Nota 2017 blijkt verder dat de langlopende binnenlandse schuld conform de definitie zoals de gewijzigde Wet op de Staatsschuld dat voorschrijft, in juni 2016 SRD 2.923,1 miljoen bedroeg.

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en China zijn de twee grootste buitenlandse crediteuren in het eerste half jaar van 2016.

Tot de vaste binnenlandse schulden van de Staat behoren: Schatkistbiljetten; De geconsolideerde schuld van de Staat bij de Centrale Bank van Suriname; Leverancierskredieten van particuliere bedrijven (Baitali N.V, Tjongalanga N.V., Bouwbedrijf Van Kessel N.V., N.V. Caremco Holding, N.V Nationaal Uitvoeringsbedrijf, ); Niet afgeroepen overheidsgaranties; • Kredieten verstrekt door het bankwezen (DSB, Republic Bank Ltd. en Hakrinbank).

Het leningenplafond voor de buitenlandse schuld bedroeg per ultimo juni 2016 bedroeg 20,2% en de ruimte voor het aangaan van nieuwe buitenlandse schulden was circa US$ 757,6 mln (SRD 2.537,9 mln). Per juni 2016 bedroeg was de ruimte voor het aangaan van nieuwe binnenlandse schulden gesteld op SRD 813,3 mln (circa US$ 242,8 mln).

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X