Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitstaande staatsschuld Suriname bedraagt US$ 2,1 miljard

Geplaatst

op

Volgens de financiële Nota 2017 heeft Suriname in het eerste half jaar van 2016 een uitstaande staatsschuld van circa US$ 2,1 miljard (SRD 7,0 miljard).

Uit de Financiële Nota 2017 blijkt verder dat de langlopende binnenlandse schuld conform de definitie zoals de gewijzigde Wet op de Staatsschuld dat voorschrijft, in juni 2016 SRD 2.923,1 miljoen bedroeg.

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en China zijn de twee grootste buitenlandse crediteuren in het eerste half jaar van 2016.

Tot de vaste binnenlandse schulden van de Staat behoren: Schatkistbiljetten; De geconsolideerde schuld van de Staat bij de Centrale Bank van Suriname; Leverancierskredieten van particuliere bedrijven (Baitali N.V, Tjongalanga N.V., Bouwbedrijf Van Kessel N.V., N.V. Caremco Holding, N.V Nationaal Uitvoeringsbedrijf, ); Niet afgeroepen overheidsgaranties; • Kredieten verstrekt door het bankwezen (DSB, Republic Bank Ltd. en Hakrinbank).

Het leningenplafond voor de buitenlandse schuld bedroeg per ultimo juni 2016 bedroeg 20,2% en de ruimte voor het aangaan van nieuwe buitenlandse schulden was circa US$ 757,6 mln (SRD 2.537,9 mln). Per juni 2016 bedroeg was de ruimte voor het aangaan van nieuwe binnenlandse schulden gesteld op SRD 813,3 mln (circa US$ 242,8 mln).

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen