Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitslag Onafhankelijk Kiesbureau in Suriname is bekend

Geplaatst

op

Openbare Hoorzitting Onafhankelijk Kiesbureau (OKB).

De uitslag van het OKB wordt bekendgemaakt in het Antony Nesty Sporthal in Suriname.

Culturu. com was er aanwezig om er een reportage van te maken.

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Drs.Ir.Ph.D Rabin Gangadin
maandag 8 juni 2020 12:15

Suriname plaatst zich met dit soort malle fratsen op de wereldranglijst van volslagen idioten. De wijze waarop Surinaamse toko’s vanuit de verte te herkennen zijn aan de sterke gezouten haring- en bakeljauwlucht, laat in Suriname althans een publieksorgaan zich herkennen aan de stroeve onbeholpenheid van de betrokken werkers en hun spastische instructies.Zelfs de Antillen overstijgen Suriname in dit opzicht.

Sonja de eerste
maandag 8 juni 2020 12:32

Waarom denkt u dat het zo gaat in Suriname. altijd zijn de verkiezingen in Suriname vlot verlopen. dit keer gaat het enorm stroef. bezwaar en dat allemaal. tijd rekken. Suriname heeft zich allang op de kaart gezet door te bewijzen dat ze in Zuid Amerika zitten en zoals de buurlanden word er anders naar die derde wereld landen gekeken. Wie bepaald de regels, we hebben met elkaar regels verzonnen. die regels worden aan ons bekende laars gelapt in overvloede en wie nu zegt dat er wetten zijn overtreden heeft het recht zich te beroepen op zijn recht bezwaar te maken… Lees verder »

Theo Linscheer
maandag 8 juni 2020 23:27

Bericht is niet correct;
Het OKB is niet in aktie gekomen.
Het Hoofdstembureau heeft in een Openbare zitting het het opgemaakte Proces Verbaal in orde gemaakt, en ondertekend, zodat de PV kan worden doorgezonden aan het Centraal Hoofd Stembureau, hetgeen inmiddels vanmiddag is geschied.
Pas na de uitspraak van het Centraal Hoofd Stembureau komt het Onafhankelijk Kies Bureau in beeld.
Het ware goed indien culturu. Com spoedig correcties aanbrengt, om hierdoor onduidelijkheden en verwarring in de samenleving te kunnen voorkomenAdvertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Hanif Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen