Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitslag eindexamen MULO en VWO, HAVO en NATIN

Geplaatst

op

Mulo

Vandaag hadden de derde- en de vierdeklassers van het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs(MULO), uitslag van het eindexamen MULO en het toelatingsexamen voor het HAVO, VWO en NATIN(Natuur Technisch Instituut). De examen normen waren dit jaar aangepast aan de (covid) situatie.

Uit cijfers van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur(Minowc) blijkt dat er van de 5.780 kandidaten die examen maakten 58,8 procent direct slaagde. Van de geslaagden gaan er 28,3 procent naar VWO, ruim 10 procent gaat naar HAVO, 43,2 procent gaat naar het NATIN en 29,1 procent mag herexamens maken. – culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Parbhoesingh
woensdag 9 september 2020 02:00

Voor de geslaagden proficiaat.top gedaan.voor de herkansing zet hem op goed leren.voor niet geslaagden doe maar een jaar over.Het komt goed.

Silvio
woensdag 9 september 2020 05:35

Ik ben blijven zitten. Komt door corona. Anders was ik over. Ik zou me cijfers inhalen

Bloem
woensdag 9 september 2020 16:35

Je had genoeg tijd ,om te studeren, ik hebt dat ook gedaan, toen de staatsgreep er was ,geen school maar studeerde thuis we hadden geen laptop of zo ,degesloten schooltijd ,want je wist dat de juf en meester genadeloos zijnAdvertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen