woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
3.5
(4)

Uitgifte 5000 percelen in augustus mede door druk Organic !

lees ook ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft aangekondigd, dat de regering midden augustus zal beginnen met het verstrekken van 5000 bouwkavels in verschillende districten. Alle kavels hebben een oppervlakte van minimaal 500 vierkante meter. Hierbij zegt het staatshoofd dat de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) alleen personen die nog niet over een kavel beschikken in aanmerking mag laten komen voor een stuk grond.

Waarom wordt er enkel bij het gewone volk op toegezien dat er alleen personen die nog geen kavel hebben, in aanmerking mogen komen voor een stuk grond en niet bij de big shots? Neem dan ook alles van hinderlijke Joghi af op 500 vierkante meter na. 

De president zegt verder dat erop is toegezien dat de gebieden grenzen aan bestaande infrastructuur, waar deze makkelijk ontsloten kunnen worden. Ook voor de aansluiting van nutsvoorzieningen zegt het staatshoofd dat deze voorwaarde een vereiste is. “Niet wanneer de percelen verstrekt zijn, moet ik horen dat het om groot bos of zwamp gebied gaat of dat de percelen niet te bereiken zijn”, voegt de president eraan toe.

Dat is goed gedaan van de regering, maar we moeten het nog zien en we kijken er naar uit.

Het staatshoofd zegt dat er gesprekken gaande zijn met de Centrale Bank van Suriname om fondsen te genereren, waarbij de burgers die in aanmerking komen voor een kavel, goedkoop kapitaal kunnen lenen. Het ligt in de planning om deze middelen in 2023 beschikbaar te hebben. Ook zal in samenwerking met particulieren projecten opgestart worden voor de bouw van woningen.

Indien dit werkelijk gedaan wordt, TÓP van de regering en een BÍGUP voor ORGANIC MOVEMENT voor de druk die zij op de regering hebben uitgeoefend door hun demonstraties!!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitgifte 5000 percelen in augustus mede door druk Organic !