woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
4.5
(6)

Uitgifte gronden Sabaku-project krijgt staartje; aangifte tegen minister Vorswijk

lees ook ...

Verkeersvlaggen overhandigd aan KPS voor verkeersveiligheid

Op 17 juni 2024 ontving de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname (KPS) acht verkeersvlaggen, gedoneerd door de Lions Club Paramaribo Central met steun van Haukes NV. Deze vlaggen zijn bedoel...

Er is door de Stichting Huis voor Democratie en Rechtsstaat aangifte tegen minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) gedaan. De indiening hiervan is gedaan bij de procureur-generaal (pg) via de advocaat van de stichting, mr. Gail Sitaram. Deze aangifte is gedaan met het doel de veronderstelde malversaties met betrekking tot de uitgifte van de Sabaku-kavels te Morgenstond, strafrechtelijk te doen onderzoeken.

“Onze stichting heeft de statutaire doelstelling om corruptie te bestrijden door deze te (doen) onderzoeken. Reden waarom de stichting een belanghebbende is in deze”, maakt deze organisatie bekend. Volgens de advocaat heeft minister Vorswijk de Anti-Corruptiewet overtreden.

“Het onderzoeken van corruptie zijdens regeringsleden, waaronder een minister, en het proces tot het aanhangig maken van rechtszaken, met betrekking tot corruptieve handelingen, heeft de stichting tot haar statutaire doeleinden. Derhalve is de stichting, ingevolge haar statutaire doeleinden, belanghebbende in deze”, staat in de brief van advocaat Sitaram naar de pg.

Er zijn op het Sabaku-project tientallen kavels uitgegeven aan personen, die gelieerd zijn aan politieke partijen. Zelfs assembleeleden hebben grond gekregen. De fractieleider van coalitiepartij ABOP, Obed Kanape, zou er zelfs twee hebben gekregen. Opvallend is dat de DNA-leden de kavels gekregen hebben enkele weken na een aanvraag gedaan te hebben.

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn afkeuring hierover uitgesproken. Hij zei dat arme burgers en mensen die allang een aanvraag hebben lopen, eerst in aanmerking moeten komen voor een kavel. Het staatshoofd zegt niet te weten waarom de voorkeur is gegeven aan DNA-leden.

Voor president Santokhi genieten politici geen prioriteit bij de gronduitgifte. Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk is het toewijzen van gronden aan DNA-leden niet strafbaar. Hij vindt dat het op papier zou moeten staan als het niet was toegestaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitgifte gronden Sabaku-project krijgt staartje; aangifte tegen minister Vorswijk