maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
3
(2)

Uitgavenpatroon regering-Santokhi moet onder vergrootglas

lees ook ...

Vp Brunswijk ontmoet bewoners van Flora in meet the people a...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zet zich in het kader van een "Meet the People"-actie in om rechtstreeks contact te leggen met alle lagen van de bevolking. Zijn doel is om dagelijks door het hele ...

Het uitgavenpatroon van de regering-Santokhi moet onder een vergrootglas worden geplaatst. Volgens NDP-fractieleider Rabin Parmessar moet de regering transparanter beleid voeren richting het volk. Ambtenaren die lager zijn ingedeeld dan schaal 8a, zullen buiten de boot vallen door de nieuwe belastingmaatregelen die deze maand in werking treden. De parlementariër vindt dat slechts ambtenaren die beter verdienen profijt zullen hebben bij de hantering van het nieuwe belastingsysteem.

De NDP-fractieleider zegt dat een groep tussen de 35.000 en 40.000 ambtenaren beneden schaal 8 het bijzonder moeilijk zal hebben. Er zijn volgens hem andere manieren om geld in het laatje van de staatskas te halen. Daarnaast zullen volgens de politicus ook mensen in het bedrijfsleven die minder verdienen het onderspit delven.

De NDP-topper benadrukte dat de jaarinflatie in 2021 boven de 60 procent is en daarmee de prijzen van levensmiddelen drastisch omhoog zijn gegaan. Hij noemt deze situatie onontbeerlijk en stelt dat de regering op een onterechte wijze geld aftroggelt van de samenleving.

VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien reageerde fel op de opmerkingen van zijn collega Parmessar. “Als u stelt dat er zoveel corruptiegevallen zijn, stapt u naar het Openbaar Ministerie of brengt u het hier aan de orde in DNA. Wij zouden dat niet moeten toestaan.” Hij zegt verder dat hij zich niet kan voorstellen dat Parmessar aanhaalt dat de regering het volk benadeelt, omdat de president eerder een oproep heeft gedaan aan de assembleeleden om bij constatering van corruptie dit te melden, zodat die kan worden bestreden.

Gajadien vindt dat Parmessar het volk niet voor de gek moet houden en de juiste weergave van zaken moet doorspelen. “Wij moeten ook meezingen hoe wij tot deze situatie zijn geraakt om nu te moeten afromen”, zei Gajadien. Hij is van mening dat de samenleving moet weten wat er met de SRD 8 miljoen van de monetaire reserve is gebeurd tijdens het vorige bewind.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitgavenpatroon regering-Santokhi moet onder vergrootglas