maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Uitgangsverbod Suriname versoepeld; avondklok naar 23.00 uur

lees ook ...

Winkels Saramacca leggen geen inkoopnota’s over aan EC...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op donderdag 26 januari controlewerkzaamheden uitgevoerd in Sarama...

Het dagelijks aantal gerapporteerde positieve Covid-19-testen, is nu bijkans twee weken onder de tien. Het reproductiecijfer blijft onder de 1, wat een teken is dat wij vooralsnog geen stijging hoeven te verwachten. Hoewel het aantal nieuwe besmettingen sterk is gedaald, moeten we zeer alert blijven. Het is absoluut geen tijd om te “feesten”.

De import van COVID-19-cases blijft een reëel gevaar. Met name uit Brazilië waar de corona epidemie thans een ongekende omvang heeft bereikt en waar transmissie van de gevreesde “Manaus” (P1) variant toeneemt. In Frans-Guyana is de aanwezigheid van twee gemuteerde varianten vastgesteld, namelijk de Britse-variant en de Manaus-variant.

Op basis van onder andere deze informatie komen er met betrekking tot het reisbeleid per maandag 15 maart wijzigingen. Omstreeks die datum zullen deze nader worden toegelicht.

De regering treft alle noodzakelijke interne voorzieningen om het luchtruim waar mogelijk veilig open te stellen op basis van specifieke bestemmingen.

Vanaf vandaag tot en met donderdag 25 maart 2021 gelden de volgende maatregelen blijven de algemene maatregelen van kracht zoals:
– Het dragen van mond- en neusbedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten (dit geldt niet voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar)
– Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand altijd in acht.
– Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.

Nog steeds is het zeer dringende advies om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

Van maandag tot en met vrijdag geldt de avondklok van 23.00 tot 05.00 uur. Zaterdag en zondag is het uitgaansverbod ingesteld van 21:00 uur tot 05:00 uur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitgangsverbod Suriname versoepeld; avondklok naar 23.00 uur