donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Uitgaansverbod op nationale feestdag 09 augustus

lees ook ...

Suriname moet beleid uitstippelen over omgaan met bos

President Chandrikapersad Santokhi vindt dat het belangrijk is om een duidelijk beleid uit te stippelen hoe we met ons bos omgaan en de carbon negatieve status blijven behouden. Het is alom bekend dat...

Op de Dag der Inheemsen en Javaanse Immigratie op maandag 09 augustus aanstaande zal er een uitgaansverbod zijn, omdat er voor alle nationale feestdagen nog steeds een totaal uitgaansverbod van kracht is. Het doel van het uitgaansverbod op nationale feestdagen is om te voorkomen dat tijdens deze hoogtijdagen grote groepen mensen bij elkaar komen met het risico op besmetting met het covid-19-virus.

Voor deze nationale vrije dag geldt dat het uitgaansverbod ingaat op zondag 08 augustus om 09.00 uur ‘s avonds en duurt deze tot 06 uur ‘s morgens dinsdag 10 augustus. Eerder deze week is het eerste geval van de Delta-variant in Suriname geregistreerd. De overheid raad de bevolking aan om zich gezien de aanwezigheid van de Delta-variant zich te laten vaccineren.

Hierbij moet worden vermeld dat de Deltavariant wereldwijd niet per definitie gevaarlijker, maar wel besmettelijker is gebleken dan het gewone covid-19 virus. Wat betreft het middel dat aangeraden wordt tegen een besmetting met de Deltavariant, moet in consideratie worden genomen dat de bijwerkingen van het vaccin bij kerngezonde jonge volwassen zoals koorts en pijn, niet onderschat mogen worden. Het middel mag niet erger zijn dan de kwaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitgaansverbod op nationale feestdag 09 augustus