donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

Uitgaanscentrum Paramaribo krijgt grote schoonmaakbeurt met Srefidensi

lees ook ...

Caricom versterkt relatie met India

Op vrijdag 23 september heeft Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) samen met zijn collega’s uit de Caraïbisch gebied geparticip...

In het uitgaanscentrum van Paramaribo zijn diverse wegen schoongemaakt in verband met de Onafhankelijkheidsdag. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het onderdirectoraat Afvalbeheer van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA). Zo geeft Jason Gummels aan. Hij is onderdirecteur (OD) Afvalbeheer en tevens de trekker van het project.

Volgens de OD reizen tijdens de Srefidensi-periode veel toeristen naar Suriname af. Een groot deel van deze duizenden reizigers maakt dagelijks gebruik van het uitgaanscentrum. Onlangs heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) een oriëntatiebezoek gebracht aan de binnenstad van Paramaribo. Tijdens dit bezoek heeft hij met verschillende ondernemers gesproken.

De Van Sommelsdijckstraat, de Kleine Waterstraat, de Waterkant en een groot deel van de binnenstad van Paramaribo hebben intussen een grote schoonmaakbeurt gekregen. De werkzaamheden worden in de vooravond uitgevoerd, zodat de weggebruikers geen last ondervinden en de werkers ongestoord het werk kunnen uitvoeren. Verschillende bermen worden gemaaid.

De gemeenschap wordt op het hart gedrukt om netter om te gaan met hun afval. Voor een duurzame aanpak is bewustwording van de burger nodig, in die zin dat men geen afval op straat gooit. Voor donderdag, de dag van Srefidensi, is er geen total lockdown. Alleen is een gedeelte in de binnenstad afgebakend in verband met het defilé en de parade die alleen voor genodigden bestemd zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitgaanscentrum Paramaribo krijgt grote schoonmaakbeurt met Srefidensi