zaterdag 27 november 2021
25.4 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Uitgaanscentrum Paramaribo krijgt grote schoonmaakbeurt met Srefidensi

lees ook ...

10 studenten VMSS kregen bereidverklaringen

Tien studenten van de Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) hebben op dinsdag 16 november elk een bereidverklaring ontvangen voor bouwkavels in La Vigilantia (Para). VMSS-...

In het uitgaanscentrum van Paramaribo zijn diverse wegen schoongemaakt in verband met de Onafhankelijkheidsdag. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het onderdirectoraat Afvalbeheer van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA). Zo geeft Jason Gummels aan. Hij is onderdirecteur (OD) Afvalbeheer en tevens de trekker van het project.

Volgens de OD reizen tijdens de Srefidensi-periode veel toeristen naar Suriname af. Een groot deel van deze duizenden reizigers maakt dagelijks gebruik van het uitgaanscentrum. Onlangs heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) een oriëntatiebezoek gebracht aan de binnenstad van Paramaribo. Tijdens dit bezoek heeft hij met verschillende ondernemers gesproken.

De Van Sommelsdijckstraat, de Kleine Waterstraat, de Waterkant en een groot deel van de binnenstad van Paramaribo hebben intussen een grote schoonmaakbeurt gekregen. De werkzaamheden worden in de vooravond uitgevoerd, zodat de weggebruikers geen last ondervinden en de werkers ongestoord het werk kunnen uitvoeren. Verschillende bermen worden gemaaid.

De gemeenschap wordt op het hart gedrukt om netter om te gaan met hun afval. Voor een duurzame aanpak is bewustwording van de burger nodig, in die zin dat men geen afval op straat gooit. Voor donderdag, de dag van Srefidensi, is er geen total lockdown. Alleen is een gedeelte in de binnenstad afgebakend in verband met het defilé en de parade die alleen voor genodigden bestemd zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitgaanscentrum Paramaribo krijgt grote schoonmaakbeurt met Srefidensi