donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
4.3
(4)

Uiterlijk maandag besluit over vrijlating activist Pakittow

lees ook ...

Training in hydrocultuur op Kwatta

Er is vandaag een basistraining in hydrocultuur verzorgd voor voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), leden van land- bouwcoöperaties en overige belangstellenden. De ...

Vele straten in de binnenstad van Paramaribo waren vrijdag afgezet, omdat de zaak van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet zou voorgaan. Aan ondernemers was geadviseerd om uit voorzorg hun bedrijf te sluiten. Er was een grote groep politie en militairen aanwezig bij het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat.

In hoger beroep is er nog geen beslissing genomen over de vrijlating van ‘Pakittow’. Er zal zoals de advocaten hebben gezegd, uiterlijk maandag een besluit worden genomen over de vrijlating van hun cliënt. Pakittow die na zijn aanhouding naar Santoboma is overgebracht, is elektronisch gehoord.

De politie bij het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat. Beeld: Facebook

Ook vrijdag heeft een groep personen bij het gerechtsgebouw geprotesteerd voor de vrijlating van de activist. Een van de initiatiefnemers van deze protestactie, Maisha Neus, had gehoopt dat Biervliet zou worden vrijgelaten.

Moeder Pakittow. Beeld Facebook

De moeder van Pakittow, Joyce Paiman, was ook aanwezig bij het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat. Zij had verwacht haar zoon na een week te zien. “Mijn zoon is ook kind van het volk,” zei ze.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUiterlijk maandag besluit over vrijlating activist Pakittow