vrijdag 19 april 2024
24.2 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4.3
(4)

Uiterlijk maandag besluit over vrijlating activist Pakittow

lees ook ...

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten va...

Vele straten in de binnenstad van Paramaribo waren vrijdag afgezet, omdat de zaak van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet zou voorgaan. Aan ondernemers was geadviseerd om uit voorzorg hun bedrijf te sluiten. Er was een grote groep politie en militairen aanwezig bij het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat.

In hoger beroep is er nog geen beslissing genomen over de vrijlating van ‘Pakittow’. Er zal zoals de advocaten hebben gezegd, uiterlijk maandag een besluit worden genomen over de vrijlating van hun cliënt. Pakittow die na zijn aanhouding naar Santoboma is overgebracht, is elektronisch gehoord.

De politie bij het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat. Beeld: Facebook

Ook vrijdag heeft een groep personen bij het gerechtsgebouw geprotesteerd voor de vrijlating van de activist. Een van de initiatiefnemers van deze protestactie, Maisha Neus, had gehoopt dat Biervliet zou worden vrijgelaten.

Moeder Pakittow. Beeld Facebook

De moeder van Pakittow, Joyce Paiman, was ook aanwezig bij het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat. Zij had verwacht haar zoon na een week te zien. “Mijn zoon is ook kind van het volk,” zei ze.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUiterlijk maandag besluit over vrijlating activist Pakittow