dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
1
(1)

Uiteindelijk kon de president maar een dorp bezoeken in het binnenland

lees ook ...

President Chan Santokhi kon gisteren alleen Pusugrunu bezoeken.  Het plan was om ookAsidonhopo en Langatabiki aan te doen, maar het slecht heeft dat belet. Pusugrunu zal ondersteund worden. De overheid zal direct inkomen met voeding, verbruiksgoederen en medicamenten, meldde Santokhi na terugkeer op vliegveld Zorg en Hoop. Nu blijkt wateroverlast een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden. Het wordt noodzakelijk om preventief beleid te voeren.

Het staatshoofd heeft deelgenomen aan een krutu met grootopperhoofd Lesly Valentijn van de Matuariërs. De noden van het gebied kwamen ter sprake. “Onze eerste prioriteit is om de mensen van medicijn te voorzien; door het vervuild drinkwater zijn er veel gevallen van diarree”, stelt de president. Granman Valentijn heeft het staatshoofd officieel uitgenodigd voor een andere krutu daar hij over tal van problemen rond zijn gebied wenst te praten. De president is van plan over twee weken met een delegatie de granman te spreken, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De dorpen ten noorden van het stuwmeer worden begeleid om wateroverlast in die gebieden te voorkomen. Het hoge waterpeil in het meer valt nog net binnen de werkhoogte. Men maakt van de gelegenheid  gebruik om extra energie te opwekken. Nu wil men evalueren waar het veiliger is de zonnepanelen neer te leggen, zodat deze niet onder water komen te liggen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUiteindelijk kon de president maar een dorp bezoeken in het binnenland