Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitbreiding lijst basisgoederen in Suriname strategisch

Geplaatst

op

Tsang

Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft zojuist aangegeven dat er een uitbreiding heeft plaatsgevonden van de lijst basisgoederen, waarvan de heffingen reeds per beschikking van het Ministerie van Financiën zijn geschorst. De uitbreiding betreft enkele strategische goederen.

De goederen die thans in aanmerking komen voor de schorsing zijn:

  • Goederen voor hygiëne en ter bescherming van de gezondheid, t.w.: waterstofperoxide; tandpasta; rubbing alcohol (Isopropyl alc); dettol; wegwerp handschoenen; mond- en neuskapjes; laboveralls/coats; ethanol; hand sanitizer 60%; zuurstof; vitamine C en derivaten daarvan; en instrumenten, apparaten en toestellen voor de geneeskunde.
  • Goederen voor consumptie, t.w.: aardappelen; uien; thee;  meel; havermout; kippenworst; bruine suiker; cacao (voor de verkoop in een verpakking van minder dan 2 kg); gist; en bread improver.
  • Verpakkingsmateriaal voor de Horeca, t.w.: presenteerbladen, schalen, borden, kopjes en dergelijke artikelen van papier of van karton en verpakkingsmateriaal van kunststof en andere stoffen.
  • Goederen voor de pluimvee, t.w.: sojabean meal, voerconcentraten en bereid voer voor pluimvee.

De heffingen die zijn geschorst op bovengenoemde goederen, zijn: invoerrechten; omzetbelasting; en gedeeltelijke vrijstelling van statistiekrecht te verlenen tot een bedrag van SRD10,-. Deze schorsing treedt in werking op 25 maart 2020 en vervalt op 24 september 2020.

Om in aanmerking te komen voor deze faciliteit dient  een H-03 import vergunning ingediend te worden bij het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, met name de Dienst Invoer- Uitvoer en Deviezencontrole. Deze import vergunning dient vergezeld te zijn van een kostprijscalculatie en relevante documenten.

Bron: Ministerie Handel en Industrie

7 Reacties

7
Reageer op dit artikel

1000
Rudolf

Ze doen hun best tjepotie

Ram

Het land verkeert in financiële problemen en heeft financiën nodig. Heffingen zijn geschorst. De handelaren hebben vrij spel zoals altijd. De prijzen blijven omhoog gaan en wij betalen het gelag.
Het pompen helpt niet want wij verzuipen.
Inderdaad ze doen hun best.
Wanneer de vos passie preekt, niet met op je ganzen.

Bokki

Minister, jullie hebben 10jr.de tijd gehad.nu er verkiezingen zijn,proberen jullie het sur.volk op te vrolijken.
Helaas economische hebben jullie het land sur.beroofd,waardoor het sur.volk armer is geworden.

Sari

Ik wordt niet blij van de ontwikkelingen in Suriname, men treed niet op ,de winkeliers zijn het die de mensen naar de verdoemenis helpt en de politiek komt met lede ogen 👎👎👎👎👎👎👎

Sari

Kijkt

Sari

De politiek van Suriname heeft mij mijn droom ontnomen ,ooit dacht je terug te gaan naar je geboorteland,gespaard, huis gebouwd en kom je nu tot de conclusie dat de politieke mentaliteit in mijn switie sranang treurig is ,het zijn graaiers rovers, boeven van het ergste soort,stemmen winnen dat is hun prioriteit. sari!!!!!

Rodney

Inderdaad erg spijtig had ooit gedacht terug te gaan naar een welvarend Suriname. Maar jammer. Gaat neerwaarts. Nu maar uitwijken naar een ander land waar we kunnen wonen. Curaçao misschien. Het land gaat maar niet vooruit. Tijd dat er iemand komt die het land wel welvarend kan maken ..Advertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen