woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Uitbreiding Foodbasketproject

lees ook ...

Wanbetaling leidt tot arrestatie van Surinaamse ondernemer F...

De Surinaamse politie heeft ondernemer Furgill P. gearresteerd en in hechtenis genomen wegens wanbetaling, nadat drie personen recentelijk aangifte tegen de 38-jarige man hadden gedaan. In het eers...

Alle Surinamers moeten via het Food Basket-project worden voorzien van betaalbare eerste levensmiddelen, zoals aardappelen, uien, knoflook en gele erwten. Het zijn in totaal negen producten. Uiteindelijk wil men uitbreiden naar twintig. Dit zegt directeur Julio Bhikharie. Kortgeleden werd het startsein hiertoe gegeven bij Kasi Trading aan de Livorno Beekhuizenweg.

Henk Kasi, de eigenaar van Kasi Trading, wil voortaan zorgen voor het importeren van goederen in grotere volumes, waardoor deze betaalbaarder worden gemaakt voor de gemeenschap. “De prijzen zijn ongeveer 40 tot 50 procent goedkoper dan in de normale winkels”.

Dit project moet levensmiddelen via strategische posten in vooral volksbuurten distribueren. Bureau Eenheid ondersteunt het project door lege panden beschikbaar te stellen voor de verkoop en coördinatoren te identificeren voor de Food Basket-winkels in vooral de achtergestelde wijken.

Het hoofddoel is om burgers met een lager inkomen te voorzien van goedkope levensmiddelen. Men had dit al uitgevoerd in 2022. Nu wil men uitbreiden. “De bijdrage van de Food Basket is meer bij de outlets, waarbij we de micro-ondernemers de gelegenheid bieden om hun eigen buurtwinkeltje te draaien op een innovatieve wijze.” Bhikharie gaf te kennen, dat het project tot stand is gekomen in samenwerking met Kasi Trading en Bureau Eenheid.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitbreiding Foodbasketproject