zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Uitbetaling van financiële uitkeringen in ressort Kabalebo verloopt via Monikarta

lees ook ...

Nationaal verbroedering en eenheidsevenement bij monument Ja...

Bij het monument van Jagernath Lachmon op het Onafhankelijkheidsplein vond op 21 september een ceremonie plaats ter gelegenheid van de Nationale Dag van Verbroedering en Eenheid. Deze plechtigheid vie...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de uitbetalingen van de Algemene Kinderbijslag (AKB), Financiële Bijstand Zwakke huishoudens en de koopkrachtversterking voortgezet in het ressort Kabalebo. Onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk en ministers Uraiqit Ramsaran en Gracia Emanuel, evenals de directeur Sociale Zaken Melitia Sentelia, vond de uitbetaling plaats via het Social Beneficiary Systeem.

Minister Ramsaran gaf aan dat het ministerie doorgaat met de overstap van kasbetalingen naar giraal betalen. Dit betekent dat de financiële uitkeringen voortaan via het Monikarta-systeem zullen worden verstrekt aan de bewoners van Apoera, Washabo en Section.

Het ministerie streeft naar verbeterde dienstverlening en financiële inclusiviteit voor de cliënten van Sozavo. Minister Ramsaran benadrukte het belang van tijdige betalingen en het verbeteren van de betalingsmethoden.

Volgens de minister kunnen cliënten nu gemakkelijk toegang krijgen tot hun uitkeringen via hun Monikarta. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). De huidige betalingen omvatten de AKB van januari 2022 tot en met december 2022, de Financiële Bijstand Zwakke huishoudens van januari 2022 tot en met juni 2022, en de koopkrachtversterking van SRD 1800 voor de maanden januari 2023 tot en met juni 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitbetaling van financiële uitkeringen in ressort Kabalebo verloopt via Monikarta