Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitbetaling steun mens met een beperking

Geplaatst

op

159 Jul Aniel Koendjbiharie2 960x640

De uitkering voor de mens met een beperking is eindelijk uitbetaald gisteren. Het bedrag bedraagt driehonderd en vijfentwintig Surinaamse dollars. Het is onder de vorige regering ook zo geweest dat juist deze groep mensen lang op dit kleine bedrag moest wachten.

De groep mensen met een beperking is echt het ondergeschoven kindje geweest van de vorige regering. Hopelijk krijgen ze een betere behandeling van de huidige. De mensen met een beperking hebben eerder een Covid-19 uitkering gekregen uit het noodfonds. Deze Covid steun van zeshonderd en vijfenzeventig surinaamse dollars naast de reguliere uitkering van driehonderd en vijfentwintig Surinaamse dollars hebben ze in feite keihard nodig om zonder honger te lijden in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Hun Covid-19 uitkering over de maanden juni en juli is nog niet gestort. Anil Koendjbihari, voorzitter van de stichting Wan Okasi die mensen met een visuele beperking vertegenwoordigd, vraagt zich in gemoede af of de twee maanden Covid steun nog wel gestort zal worden.- culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Clasien
dinsdag 4 augustus 2020 09:41

Belachelijk dat ouderen op hun zolang moest wachten, hopende toekomst niet meer voorkomt

Suriboy
dinsdag 4 augustus 2020 11:42

maar hoe moet een land mensen betalen als er geen geld is. vertel me dat.Advertentie

Suriname

Wisselkoers voor US$ wordt SRD 14

Geplaatst

op

Amerikaanse Dollar

Op zeer kort termijn zal de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvinden. De koers voor de US$ zal rond de SRD 14 komen te liggen. Het bedrag van SRD 7.52 voor de US-dollar dat nu wordt gehanteerd is niet realistisch, beweren president Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Deze informatie hebben zij gisteren aan De Nationale Assemblee voorgehouden.

Verder is gezegd dat de waardevermindering van de SRD onafwendbaar is. De US$-koers ligt nu rond de SRD 18. De US$ en euro worden opgekocht voor SRD 15.50.  Tijdens de vergadering hebben zowel Santokhi als Achaibersing benadrukt welke financiële puinhoop is overgenomen van de regering-Bouterse.

“Hoe meer zaken zichtbaar worden, is het duidelijk dat er op zijn zachts gezegd sprake is van een financieel wanbeleid in de afgelopen periode,” zei de president. Het land is niet in staat zijn schulden te betalen en minister Achaibersing schaamt zich hiervoor.

Per eind juni 2020 bedroeg de staatsschuld US$ 4,1 miljard, zei de regeringsleider. Hij heeft het parlement duidelijk gemaakt dat er veel schulden zijn afgesloten tegen weerzinwekkende voorwaarden. Er moet zelfs meer dan 13 procent per jaar worden betaald.

De inkomsten uit de olie- en de goudsector worden geïnd ten gunste van de schuldeisers. De staat heeft aan belastinginkomsten van US$ 33 miljard gekregen, terwijl de overige inkomsten rond de SRD 11,8 miljard liggen.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regering evalueert ontwikkelingen normalisatie vandaag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Dna

De regering vergadert vandaag wederom met het COVID Managementteam en het Outbreak Managementteam om de ontwikkelingen in verband met de normalisatie te evalueren. Dit zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. Volgens de regeringsleider zullen er beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of het terugdraaien van enkele protocollen.

Het staatshoofd zei verder dat ook het beheersen van de COVID-19-verspreiding in Suriname, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie en die fase is recent ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

In samenwerking met de betrokken marktpartijen heeft het ministerie van Volksgezondheid protocollen ontwikkeld. Momenteel wordt een daling in het aantal COVID-19-gevallen waargenomen. Dit betekent volgens de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

Volgens de COVID-19-website waren er gisteren 20 gevallen van besmetting en is het aantal actieve coronagevallen gedaald van 416 naar 315. Er viel gisteren wel een dode te betreuren. Het sterftecijfer is gestegen naar 96. Opvallend is ook het aantal personen dat in een dag hersteld is verklaard. Dit aantal bedroeg gisteren 120.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen