vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Uitbetaling bus- en boothouders mogelijk volgend week

lees ook ...

Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname

Stichting Democratie en Media (SDM) in Amsterdam heeft door tussenkomst van Nederlandse journalisten met ervaring in Suriname besloten een fonds voor financiële steun aan journalisten in Suriname op t...

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme(TCT) heeft in een gesprek met de pers verzekerd dat de bus- en boothouders van het staatsvervoer komende week uitbetaald zullen worden. Deze dienstverlening is sinds vrijdag lamgelegd, omdat de toegezegde achterstallige betaling is uitgebleven.

“We streven ernaar om dit de komende week snel af te ronden”, volgens de bewindsman. Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), gaf te kennen dat er niet wordt gewerkt totdat het geld werkelijk is overgemaakt.

Ook bushouders die het verplegend personeel hebben vervoerd vanaf november 2020 tot nu toe zijn niet vergoed. “Wij schieten de overheid voor. De brandstofprijs is opnieuw verhoogd en we hebben nu helemaal geen geld meer om te tanken. We kunnen zo niet verder gaan toch?”, dit irriteert Woon. “Ik kom straks niet meer geloofwaardig over bij mijn mensen. Als ik twee weken geleden al heb verzekerd dat de betaling zou plaatsvinden en tot nu toe nog niets is gebeurd dan kan ik niet meer afgaan op het woord van de directeur van NVB.”

“De kaartverkoop van NVB brengt maar ongeveer SRD. 200,- op, terwijl ik elke dag SRD. 700,- moet tanken. Waar haal ik het verschil vandaan? Uit mijn eigen zak. Het is vervelend dat we steeds moeten wachten op ons geld”, zegt Woon.

Een stadsroute kost vanaf 15 augustus SRD 8,50. Voor de PK-route zal SRD 10,- moeten worden neergeteld, terwijl van Paramaribo naar Lelydorp (PL) SRD 12,50 zal kosten. Paramaribo-Onverwacht (PO) wordt SRD 17,50.

De goedkoopste staatsbusroute zal SRD 2,50 gaan kosten. Een bootrit van Paramaribo naar Meerzorg is nu SRD 5,- De nieuwe tarieven voor het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) gaan, anders dan bij de particuliere bushouders, pas 1 september in. “We hebben in clusteroverleg de zwakke huishoudens al meegenomen”, volgens Jubithana.

Samen met collega Armand Achaibersing van Financiёn en Planning, en Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zal men nagaan hoe de ondersteuning aan de NVB zal geschieden. Er zal een beroep gedaan worden op de particuliere bushouders om solidariteit te betonen. Sinds vorig jaar is de regering afgestapt van objectsubsidie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUitbetaling bus- en boothouders mogelijk volgend week