woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
5
(1)

U20 -meisjes voetbalselectie start sterk op Curacao

lees ook ...

Assembleevoorzitter ontvangt conceptwet Kiesregeling van act...

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, heeft vrijdag een conceptwet voor aanpassing van de Kiesregeling in ontvangst genomen van actievoerders. Bee heeft aangegeven dat de trekke...

Maandagavond is de nationale U20-vrouwenvoetbalselectie van Suriname sterk  gestart in de kwalificatie voor het Concacaf Women’s Under-20 Championship. Op Curaçao werd Grenada in de openingswedstrijd van groep D met 5-2 verslagen. Woensdag speelt het team tegen Belize. Verder doen dertien landen mee aan deze kwalificatie wedstrijden, die onderverdeeld zijn in vier poules.

Bij vertrek verzekerde bondscoach Hesron Jeroe, die geen informatie had over de tegenstanders,  dat Suriname flink de aanval zou opzoeken. Alleen de poulewinnaar mag verder, dus het kan niet anders.

Greneda is slechts met veertien spelers afgereisd, en Suriname stond bij de rust met 4-1 voor. Cady Chin See Chong verzilverde voor de rust een strafschop. Eerder maakte Greneda uit een geweldige vrije trap van middenvelder Ronniellia Bubb een goal in de negende minuut. In de tweede helft hebben beide teams nog een doelpunt gemaakt.

De groepswinnaars  gaan naar de knock-outfase van het Concacaf-kampioenschap in het eerste kwartaal van 2022.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameU20 -meisjes voetbalselectie start sterk op Curacao