vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

TWK geld van RGD personeel helemaal uitbetaald

lees ook ...

2026 in zicht: Suriname en Guyana dichter bij realisatie gez...

President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft een werkbezoek gebracht aan Guyana voor gesprekken met president Irfaan Ali over de geplande brug over de Corantijnrivier. Dit overleg vond plaats...

De betalingen van de twk gelden van het personeel van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst(RGD) over het dienstjaar 2021, zijn vanaf 09 juni jongstleden  helemaal afgerond. Hiermee zijn de afspraken gemaakt tussen de directie en het bestuur van de Bond Personeel Regionale Gezondheidsdienst (BPRGD), voortvloeiend uit de Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) 2021, nagekomen.

De rekeninghouders van De Surinaamsche Bank, konden het eerst over de gelden beschikken. Het personeel is aangenaam verrast met de vroegtijdige overmaking, omdat de afspraak tussen de bond en de directie was dat de derde tevens laatste tranche medio juni zou plaatsvinden. De eerdere overmakingen van medio april en medio mei zijn verlaat uitbetaald. Dit heeft geleid tot stakingen van het ontevreden personeel en is de gang naar de groene tafel ingezet door beide partijen.

De directeur van de RGD, Nishita Gajadin zegt opgelucht te zijn dat dit traject is afgerond. “De directie is de ministers van Volksgezondheid en Financiën enorm dankbaar voor het vrijmaken van de middelen. De RGD bevindt zich in moeilijk vaarwater en kon de gelden niet op eigen kracht ter beschikking stellen”.  Zij bedankte het personeel voor het opgebrachte geduld en doet op hen het beroep om de dienstverlening als vanouds te verlenen aan de doelgroep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTWK geld van RGD personeel helemaal uitbetaald