maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Twintig jaar Wereldbloeddonordag

lees ook ...

Nieuwe wetten en initiatieven voor verbetering onderwijskwal...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) een uitgebreide update gegeven over de huidige stand van zaken in het onder...

 

 De Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis viert vandaag de 20e verjaardag van Wereld Bloeddonordag. Het thema van dit jaar is: 20 years of celebrating giving: thank you blood donors!”. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)  heeft in 2004 deze dag, 14 juni uitgeroepen tot Wereld Bloeddonordag. 

De deuren van de Nationale Bloedbank zijn vandaag open tot 18.00u om bloeddonoren en anderen in de gelegenheid te stellen bloed te kunnen doneren.

 “We moedigen iedereen aan om deel te nemen en het verschil te maken. Elke donatie draagt bij aan het redden van levens en helpt om de voorraad bloedproducten op peil te houden, wat essentieel is voor noodsituaties en routine medische behandelingen.”

De bloedbank nodigt de gemeenschap uit om te participeren, en de dag met hen te vieren. Men wil de helden, de bloeddonoren eren. Hun toewijding redt duizenden levens jaarlijks.” Kom vandaag naar de Nationale Bloedbank, doneer bloed en sluit u aan bij de wereldwijde beweging van solidariteit en menslievendheid”.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwintig jaar Wereldbloeddonordag