donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Twinningproject positionering logopedie in Suriname

lees ook ...

34ste tussentijdse Staatshoofden vergadering CARICOM

De 34ste tussentijdse staatshoofdenvergadering van de CARICOM werd gehouden op woensdag 15 maart jongstleden. President Chandrikapersad Santokhi nam virtueel deel aan deze vergadering. Tijdens de v...

 

In het kader van de Twinningproject ‘Positionering logopedie in Suriname’ vertoeven projectleider Gracia Nelson en zes logopedisten in Nederland om een verdiepingsstage te lopen bij collega logopedisten in verschillende instanties.  In deze samenwerking tussen de Vereniging voor Logopedisten in Suriname (LOGOSU) en de Hogeschool Rotterdam wil men de zorg van communicatief kwetsbare personen in Suriname vergroten. Het concept co-teaching zal in Suriname worden geïntroduceerd.

Logopedisten  zullen leerkrachten in de onderbouw trainen en ondersteunen. Hiermee zullen er handvatten worden aangereikt  om kinderen, die achter zijn in taal te kunnen helpen. Nelson is ook de trekker van het praktijkgedeelte. De projectleider in Nederland, en ook verantwoordelijke van de bijscholing is Gerda Brondijk.

De spraakverbeteraars lopen de verdiepingsstage  in ziekenhuizen, revalidatiecentra, scholen, instellingen en gespecialiseerde praktijken, en zijn op 17 oktober vertrokken naar Nederland. Zij hebben op programma het uitvoeren van professionaliseringsactiviteiten. In de eerste week is de groep bezig geweest met verkenning van de stageplek, werkbesprekingen en een workshop over co-teaching. De  week werd afgesloten met een bezoek aan de Nederlandse Vereniging van Logopedisten en Foniatrie (NVLF).

LOGOSU en de NVLF hebben nu een  samenwerking. Surinaamse logopedisten mogen  gratis lid worden van de NVLF, en hierdoor toegang hebben tot onder andere wetenschapsartikelen en voorlichtingsmateriaal.  Het is de eerste keer dat de NVLF deze samenwerking aangaat.  “We zijn dan ook terecht blij,” zegt de organisatie.

“Het project behelst ook participatief actieonderzoek. Dit houdt in dat logopedisten in de verschillende werkgebieden hun bereik zullen verbreden en op een systematische manier zullen vastleggen en het proces analyseren,” aldus Nelson.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwinningproject positionering logopedie in Suriname