vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Tweede waterbron in Paradise voorziet bijna 5000 huishoudens van stromend drinkwater

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Ruim twee maanden na de ingebruikname van de tweede waterbron in Henar, is in Nickerie een derde waterbron opgeleverd. Deze faciliteit in Paradise zal bijna 5000 huishoudens van stromend drinkwater voorzien. President Chandrikapersad Santokhi werd vertegenwoordigd door minister Parmanand Sewdien. Ook districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan, SWM-directeur Clifton Lienga en parlementariër Stephen Madsaleh waren aanwezig.

De aanwezigen benadrukten het belang van toegang tot schoon drinkwater. Minister Sewdien zei dat de regering zich inzet om het duurzame ontwikkelingsdoel 6 (SDG 6) te realiseren, dat streeft naar toegang tot schoon drinkwater en sanitatie voor iedereen.

Dc Gobardhan verwacht dat de aanleg van de waterbronnen positieve ontwikkelingen zal brengen in het district. Ze legt een verband met de aanstaande bewegingen op het gebied van olie en gas. “Mensen gaan investeren en iedereen wil gezond water hebben. Gezond water en gezond voedsel gaan hand in hand. Samen heb je gezonde mensen. Een gezonde samenleving zorgt voor productie en ontwikkeling van het land.”

De burgermoeder ziet ook graag dat andere gebieden, die nog niet over stromend drinkwater beschikken, spoedig worden meegenomen. Voor de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is de waterbron op Paradise een welkome aanvulling. Directeur Lienga legt uit dat er voor het gebied ongeveer 70 kubieke meter water per uur nodig was.

Echter bleek er na boring meer uit de bron te halen: ongeveer 120 kubieke meter per uur. “Dat betekent dat we een extra ruimte hebben van 50 kuub per uur die we extra kunnen verpompen naar de mensen als we een grotere pomp inzetten”, aldus de SWM-directeur.

Hij spreekt over een zeer goede waterkwaliteit op Paradise en Henar. Beide bronnen zijn geboord door de aannemer Kuldipsingh. Parlementariër Niesha Jhakry spreekt van een duurzame ontwikkeling. Ze benadrukt dat het een prioriteit van de regering is om ervoor te zorgen dat alle Surinamers voorzien zijn van gezond water. De volksvertegenwoordiger zal ervoor pleiten dat ook andere gebieden op het distributienet worden aangesloten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTweede waterbron in Paradise voorziet bijna 5000 huishoudens van stromend drinkwater