donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Tweede vaccinatiedag voor Powakka en omgeving door Mediche Zending

lees ook ...

President Santokhi belooft steun aan Haïtiaanse kerkgemeensc...

President Santokhi heeft op zondag 26 maart 2023 een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen. Het staatshoofd heeft samen met belangenbehartigingsorganisatie ...

Ook te Powakka bleek er een covid-19 uitbraak te zijn. Na de succesvolle missie op 8 juni, waarbij 155 mensen werden gevaccineerd, zal de MZ dinsdag opnieuw aanwezig zijn in het inheems dorp. Gemeenschappen in de omgeving zoals Redi Doti, Pierrekondre en Cassipora maken ook gretig gebruik van de gelegenheid om te vaccineren.

Op die dag werden ook suspect gevallen geswapt op de poli van het dorp. De bedoeling is om op 15 juni weer het dorp aan te doen, voor een ander covid-19 vaccinnatiedag. Het dorp heeft een “weloverwogen en goed geïnformeerd besluit” genomen om bij te dragen aan de beheersing van de pandemie.  Zelfs medewerkers van MZ nemen hun eerste prikje.

Bij de lancering van de  vaccinatiecampagne ter plekke  in april werd minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme samen met 48 burgers en leiders van omliggende dorpen gevaccineerd.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTweede vaccinatiedag voor Powakka en omgeving door Mediche Zending