woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Tweede stille loop ter herdenking verongelukte goudzoekers Brokopondo

lees ook ...

Brownsweg heeft na de eerste stille loop ter herdenking van slachtoffers van de goudramp door de scholen, een tweede stille loop georganiseerd waaraan honderden mensen hebben deelgenomen. Burgervader Mendelzoon en kapitein Lambertus hopen dat er een gezamenlijke singi-neti gehouden zal worden voor deze werkers, die samen de dood vonden. De vijftien omgekomen goudzoekers in een goudput in het district worden hiermee herdacht.

Velen in het district hebben familie verloren. De Medische Zending zal de kinderen begeleiden. Gelukkig is er ook mentale begeleiding gegarandeerd voor overige  nabestaanden van de slachtoffers.

Collega goudzoekers en andere lopers riepen tijdens de loop de naam van de overlevenden. Een manier om hen te gedenken, verdriet te uiten en afscheid te nemen. Kapitein Waandels meent dat er meer slachtoffers zijn en dat de lijst met namen van de omgekomen personen nog niet is prijsgegeven door de politie.

De nabestaanden voelen zich gesterkt met de twee dagen nationale rouw die is afgekondigd door de regering. Zij ervaren medeleven van het heel land.

Ook in Paramaribo is er nog een loop gepland. In de middaguren zal men lopen van  Nyun Combé naar het Plein van 10 oktober.

https://youtu.be/iQ13rtVi-e8

Bron: Starnieuws

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTweede stille loop ter herdenking verongelukte goudzoekers Brokopondo