dinsdag 7 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
4
(1)

Tweede Operatie Marbonsu voor beveiliging achterland

lees ook ...

Simons: There isn’t a difficult dialing method

The National Democratic Party (NDP) opposes a convoluted electoral system reform. This was raised during a question from the crowd at the management meeting on Saturday night in Ocer. The NDP, accordi...

De tweede Operatie Marbonsu van het Nationaal Leger (NL) is donderdag jongstleden gestart in samenwerking met het Korps Politie Suriname (KPS). Het  wordt uitgevoerd in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini. De operatie beoogd het opvoeren van gezag op het Surinaams grondgebied, en vooral criminelen en illegalen ontmoedigen.

Suriname wil ten allen tijde gezag uitoefenen op haar territoir. Het leger, dat de bescherming van Suriname als missie heeft, wordt hiermee ook paraat gehouden.

Met het verhogen van de veiligheid kunnen illegale activiteiten worden ontmoedigd, natuurlijke hulpbronnen worden beschermd en productiebedrijven rustig hun werk doen, zonder zich te bekommeren over hun veiligheid.

Operatiecommandant, Elvis Leetz, sprak de eenheden bij de start bemoedigend toe. Hij hield hen voor om ook in tijden van crises tactvol te handelen, en leiderschap te blijven tonen. Ook de missie van het Nationaal Leger moeten zij hoog blijven houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTweede Operatie Marbonsu voor beveiliging achterland