donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
5
(1)

Tweede miss Courantyne verkiezing 2023

lees ook ...

Vrouwen en jongeren economisch weerbaar maken door Farmer Fi...

Landbouwers kregen in het kader van  het Sustainable Agriculture in the Caribbean (SAC) project, op 14 september 2023 hands-on skills tijdens de Farmer Field School training gehouden te coöperatie Kwa...

Miss Courantyne wordt gehouden om te werken aan de zelfverzekerdheid van jongedames, die wonen langs de Corantijnrivier. Het tweede contest wordt gehouden in Washabo, voor dames tussen 14 en 19 jaar. Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn dit jaar als thema gekozen. Negen meisjes dingen op 8 augustus aanstaande mee naar de prijs van SRD.15.000,- en een kroon voor de winnares.

“Het contest focust niet alleen op schoonheid, maar ook op intelligentie en talent van de deelnemers”, maakt de trainer en regisseur Serlock Krenten duidelijk. De Negen participanten aan dit pageant komen uit de dorpen, Orealla(1), Washabo (2),  Section(1) en uit Apoera (5).

De misses zijn: Amber Fredericks, Abigail Ramdayal, Fareisha Mac-Intosh, Jenivia Wanabo, Arancha De Freitas, Shayana Karwafodi, Zipporah Ardi, Gaiby Boldewijn en Kim Edwards.

De voorbereidingen van de verkiezing verlopen volgens Krenten heel goed.  “Ze worden getraind in het lopen en hun speaking skills. Natuurlijk wordt er ook gewerkt aan de algemene ontwikkeling”, volgens Krenten, die zegt dat de voorbereidingen vlot verlopen. De winnares van 2022 was Saiyesha Simon.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTweede miss Courantyne verkiezing 2023