Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Tweede indoor sportdag voor kinderen met een beperking succesvol

Geplaatst

op

door

Op woensdag 12 juni was het dan zo ver voor de leerlingen uit het speciaalonderwijs de SO Jules Fernandes en SO Lamtoro. De 41ste sportdag van de Ilonka Elmont Foundation werd georganiseerd en deze scholen waren de gelukkige om deel te nemen. De kinderen hebben Hij genoten van verschillende spellen zoals flesgooien, ringwerpen en parachute.

Na de openingstoespraak van Ilonka Elmont stonden ruim 130 kinderen met een beperking te popelen om te beginnen met de warming-up van de welbekende voetballer Dimitrie Apai. Hij heeft de hele ochtend meegedaan aan alle spellen en sporten samen met de kinderen.

In totaal speelden de kinderen acht spellen en hadden ze één ronde rust. Zij deden mee aan spellen zoals duo voetbal, touwtrekken, lummelen, kat & muis en kregen ook een thaiboks clinic.
Om niet oververhit te raken door de vele inspanningen was er in de pauze gezorgd voor voldoende water en koekjes en ter afsluiting kregen zij ook een fruithapje.

Er wordt met een grote glimlach terug gekeken naar de 41ste editie van de sportdag voor voor kinderen met een beperking van de Ilonka Elmont Foundation in samenwerking met het Bureau Speciaal Onderwijs. Het was een mooie en succesvolle sportdag.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

“ Alles gebeurde in een fractie van een seconde”

Geplaatst

op

door

“ Na de klap zijn we gelijk uit de bak van de militairen truck gestapt. We hebben ons gehaast naar het personen voertuig maar de mensen waren al overleden. Alles ging heel snel. Geen beweging van de twee volwassenen. Slechts de kinderen die op de achterbnak van de auto zaten vertoonden teken van leven.” Dit is een reactie van een militair die in de bak van de militairen truck zat die gisteren middag betrokken was bij een aanrijding met dodelijke afloop.


Gisteren heeft zich aan de Kennedyweg ter hoogte van de Coropinabrug een aanrijding voorgedaan met 2 verkeersdoden. Door deze verkeersdoden staat de verkeersbarometer thans op 36. Volgens ooggetuigen was er een daftruck die inhaalde en als gevolgd daarvan kwamen de witte auto waarin de slachtoffers zaten en het militair voertuig in botsing.  Bij dit ongeval zijn drie mensen naar de SEH vervoerd. Het gaat bij deze om een militair en twee kinderen.

Kort na het ongeval kwamen er enkele familieleden van de man die ook is overleden aan. Zijn familie was bij een begravenis te Vierkinderen toen ze vernamen dat een familielid van hen  betrokken was bij de aanrijding. Het militairen voertuig kwam van Brokopondo en vervoerde militairen naar de stad die op detachering waren terwijl het koppel dat de geest gaf samen met hun kinderen wat quality time door brachten.

Lees verder

Suriname

Hew A Kee belooft versterking banden Suriname Servië

Geplaatst

op

door

Gardelito Hew A Kee, de niet residerende ambassadeur voor Suriname in Servië heeft op dinsdag 25 juni 2019 zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van de republiek Servië, Aleksander Vucic. In totaal zijn er van 16 ambassadeurs geloofsbrieven ontvangen.

Hew A Kee zegt zich in te zetten voor de versteviging van de handel tussen Suriname en Servie en beloofde zich ook sterk te zullen maken voor de toerisme.

Ambassadeur Hew A Kee is op 10 april door president Desiré Delano Bouterse beëdigd. Hij is reeds geruime tijd betrokken bij projecten tussen de beide landen.

Lees verder

Meest gelezen

X