Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Tweede indoor sportdag voor kinderen met een beperking succesvol

Geplaatst

op

door

Op woensdag 12 juni was het dan zo ver voor de leerlingen uit het speciaalonderwijs de SO Jules Fernandes en SO Lamtoro. De 41ste sportdag van de Ilonka Elmont Foundation werd georganiseerd en deze scholen waren de gelukkige om deel te nemen. De kinderen hebben Hij genoten van verschillende spellen zoals flesgooien, ringwerpen en parachute.

Na de openingstoespraak van Ilonka Elmont stonden ruim 130 kinderen met een beperking te popelen om te beginnen met de warming-up van de welbekende voetballer Dimitrie Apai. Hij heeft de hele ochtend meegedaan aan alle spellen en sporten samen met de kinderen.

In totaal speelden de kinderen acht spellen en hadden ze één ronde rust. Zij deden mee aan spellen zoals duo voetbal, touwtrekken, lummelen, kat & muis en kregen ook een thaiboks clinic.
Om niet oververhit te raken door de vele inspanningen was er in de pauze gezorgd voor voldoende water en koekjes en ter afsluiting kregen zij ook een fruithapje.

Er wordt met een grote glimlach terug gekeken naar de 41ste editie van de sportdag voor voor kinderen met een beperking van de Ilonka Elmont Foundation in samenwerking met het Bureau Speciaal Onderwijs. Het was een mooie en succesvolle sportdag.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X