Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Tweede groep Surinamers wordt teruggehaald uit Nederland

Geplaatst

op

Luziano Truideman, Directeur Algemeen Beheer En Consulaire Zaken. Foto Nii1

Op vrijdag 8 mei wordt een tweede groep Surinamers die in Nederland is gestrand, naar Suriname teruggehaald. Het COVID-19 Crisis Managementteam heeft groen licht hiervoor gegeven. Ongeveer 220 Surinamers zullen huiswaarts keren. De eerste groep gestrande passagiers is op 20 april op de Johan Adolf Pengelluchthaven geland en direct in quarantaine geplaatst.

Morgen wordt de repatriatievlucht uit Belém uitgevoerd. Op deze vlucht zullen ongeveer 56 Surinamers huiswaarts gebracht worden. De dag daarna, 7 mei, komen 13 repatrianten uit Guyana terug naar Suriname. Na terugkomst zullen al deze repatrianten voor 14 dagen in quarantaine geplaatst worden in een overheidsfaciliteit.

Eenieder die gerepatrieerd wordt, wordt geadviseerd de repatriatie en quarantaine documenten van het ministerie van Volksgezondheid die ter beschikking zijn op de COVID-19-website eerst in te vullen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is in samenwerking met alle nodige actoren de mogelijkheden nagegaan om ingezetenen terug te halen naar Suriname. Dagelijks zijn vergadering belegd met de verschillende diensten die ervoor moeten zorgen dat de mensen veilig en verantwoord teruggehaald worden naar Suriname.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Mir
dinsdag 5 mei 2020 11:02

Mijn vraag aan de Surinaamse overheid is: waarom TUI haar Surinaamse passagiers (locals) niet terug mag brengen naar Suriname tegen een redelijk tarief of zelfs gratis? TUI mag het Surinaamse luchtruim niet in maar SLM wel. Surinaamse ingezetenen (passagiers) worden in principe gedwongen om met SLM terug te vliegen tegen een tarief van EUR 900. Terwijl TUI dat niet verlangd. Alweer probeert Suriname MISBRUIK te maken van de coronacrisis. Eerst was het tegen een abnormaal bedrag beveiligd worden als je in quarantaine zat. Nu dit! Wanneer houdt Suriname nou op met dit soort gehaaide acties om snel geld te verdienen???? Wanneer???

Suikertante
dinsdag 5 mei 2020 12:46

Echt waar. Op zijn eigen burgers.? Steeds iets. Tui mag Suri niet in straks boycotten ze Suriname nog voorgoed of hebben ze Suriname nodig ? Is wat hoor ..klopt het wel?.want nep nieuws lai.

Marie
woensdag 6 mei 2020 13:02

Tui mag wel vracht mee en terug brengen, maar geen passagiers. Puur eigenbelang.Advertentie

Suriname

Vervolging tegen alle agenten betrokken bij dood George Floyd

Geplaatst

op

Anp 413151086

De openbaar aanklager zal alle agenten die betrokken zijn bij de dood van de 46-jarige George Floyd worden vervolgd. Ze worden vervolgd voor moord zonder enige voorbedachte rade. Het gaat in totaal om 4 agenten die aangeklaagd worden.

“Een belangrijke stap voor rechtvaardigheid is dit”, zegt de Amerikaanse Senator Amy Klobuchar. Het is eerder bekend gemaakt via Twitter.

Eerder heeft agent Chauvin bij de arrestaties met zijn knie de hals van Floyd gedrukt tegen de grond. Om de lang aanhoudende druk is Floyd om het leven gekomen. Op die bewuste dag heeft Floyd met vals geld bij een winkel betaald. De arrestaties is hierna gefilmd en verspreid over de hele wereld.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen