dinsdag 7 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Tweede fase uitbaggeren Surinamerivier nadert einde

lees ook ...

Bouterse: “De situatie in Suriname maakt je depressief”

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdagavond tijdens een kadermeeting van zijn partij flink uitgehaald naar de regering-Santokhi. Dat het niet goed gaat in het land heeft hij benadrukt in zijn toe...

De tweede fase van het uitbaggeren van de Surinamerivier wordt in augustus mogelijk afgerond. Het eerste deel van dit project is in oktober 2022 voltooid. Na het completeren van de tweede fase is het de bedoeling dat er een onderhoudsperiode van twee jaar volgt, waarna de oplevering plaatsvindt en dan met fase 3 een aanvang wordt gemaakt.

Het voorgaande kwam naar voren tijdens een activiteit van het ministerie van Openbare Werken (OW) dinsdag bij de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). Het betrof het “Creating the competitive edge by dredging the Suriname river”, waarbij er presentaties werden gehouden door de bij het project betrokken actoren, te weten: ACE Consultancy, MAS en De Boer/Boskalis en de ministers van OW en Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

De tweede fase betreft het uitdiepen van de vaargeul binnen een periode van tien maanden tot een diepte van 5,5 meter, hetgeen een meter meer is dan de 4,5 meter die bij de eerste fase bereikt was. De waterweg wordt over een totale lengte van 68 kilometer uitgediept door baggeraar De Boer/Boskalis. De uitvoerder is reeds betaald voor fase 2.

Volgens OW-minister Riad Nurmohamed is het de bedoeling dat het uiteindelijk niet alleen bij het baggerproject blijft, maar dat er sprake is van een baggerindustrie. “Met het baggeren tot 5,5 is de stap gezet tot het oneindig baggeren van de Surinamerivier. We willen niet hebben dat dit project stopt,” aldus de bewindsman. Hij zegt dat wanneer de tweede fase waarbij tot 5,5 meter is uitgediept, er dan reeds boten met een diepgang van 6-7 meter al binnenkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTweede fase uitbaggeren Surinamerivier nadert einde