zaterdag 23 september 2023
28.3 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Tweede editie theatercafé in Thalia

lees ook ...

OGA-directeur: Esther Stichting krijgt na ruim 20 jaar grond...

Op maandag 7 augustus 2023 heeft het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) de samenwerking met de Esther Stichting hervat en nieuwe afspraken vastgelegd. Onder leiding van Indersing Gangabis...

HB media en Theater Thalia presenteren op 16 september voor de tweede keer het theatercafé om kunst te vieren. Het verhaal van Shifar Abdoelaziz zal worden gepresenteerd. De bedoeling is het publiek kennis te laten maken met de artiest, maar dit programma is ook ontwikkeld “om talent in Suriname meer podium te kunnen geven” volgens Djina Bergraaf-Sanchit, directeur van HB media.

 Bij goed weer zal het evenement in de openlucht worden gehouden. Shifar is kortgeleden afgestudeerd van het Conservatorium in Suriname. Hij begon op dertienjarige leeftijd met tablamuziek. Daarna heeft hij ook andere instrumenten leren bespelen, zoals keyboard en drum.

Theatercafé is een pop-café. Het is anders dan een gewone theatervoorstelling. Muziek zal tijdens de presentatie afgewisseld worden met het verhaal. De organisatoren vinden dat cultuur “de wereld moet redden”. Ze zetten ’duurzame entertainment’ neer met een “impact”. De organisatoren zijn ook overtuigd dat het geheel goed is voor zowel de individu als de economie. Het bevorderd creativiteit en innovatie.

De eerste editie was met Jason Eduwaitie, een jazz muzikant, die Shifar Abdoelaziz heeft aanbevolen voor de tweede editie.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTweede editie theatercafé in Thalia