zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Tweede dosis AstraZeneca vaccin toegediend aan 85 Surinamers

lees ook ...

Actie uitgevoerd ter bestrijding mensenhandel

Onlangs heeft de afdeling Trafficking In Persons (TIP) in samenwerking met andere instanties controlewerkzaamheden uitgevoerd in supermarkten, warenhuizen, restaurants en kledingzaken als onderdeel va...

Het is tien weken geleden, dat de eerste vaccins werden toegediend in Suriname. De tweede dosis AstraZeneca vaccin kan nu worden toegediend. Dinsdag kregen 85 burgers hun tweede dosis. Ook minister Amar Ramadhin is voor de tweede keer geprikt. Nu genieten deze mensen volgens de boeken ‘optimale bescherming’.

“Ik wil die volledige bescherming hebben voor mezelf omdat ik besef dat bij een niet optimale bescherming of geen bescherming de risico’s groot zijn”, dit zegt de bewindsman. Volgens hem zeggen de boeken, dat een tweede prik ’optimale bescherming’ biedt.

De oproep van de minister om de covid-19 maatregelen in acht te nemen blijft overeind staan. De kans op overdracht moet men minimaliseren. De website laatjevaccineren toont 40.639 gevaccineerden en 85 burgers die een tweede dosis krijgen. Wanneer deze groep volledig de tweede prik krijgt zal 10 procent van de bevolking optimaal zijn beschermd tegen covid-19.

Ramadhin, zei desgevraagd, dat hij na het eerste prikje weinig klachten had. De vrees om te vaccineren vindt hij ongegrond.  Hij riep daarom de burgerij nog steeds op zich te laten inenten om “vervelende situaties” te voorkomen. Dit terwijl hij aankijkt tegen de realiteit van de bevoorrading.  De  bewindsman erkent dat de bevoorrading van de vaccins achterloopt “waardoor we een plan moeten creëren om het toch te managen”. Mensen die aan de beurt zijn moeten zich snel laten vaccineren volgens hem.

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTweede dosis AstraZeneca vaccin toegediend aan 85 Surinamers