Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Twee verkeersdoden gevallen in Paramaribo

Geplaatst

op

Afgelopen zondag 16 oktober zijn twee personen omgekomen in het verkeer in Suriname. Een 30 jarige man op de fiets en een 24 jarige bijrijder van een auto kwamen om het leven tijdens een aanrijding.

De fietser en de personenauto kwamen volgens politieonderzoek over de Indira Gandhiweg rijden in de richting van Latour. De bestuurder van de auto zou de fietser op een gegeven moment hebben ingehaald en zou hierbij de fietser hebben geschept. De bestuurder van de auto kwam hierdoor op de andere rijhelft van de weg terecht en kwam toen in botsing met een vrachtwagen. Vervolgens kwam de bijrijder van de personenauto ook te overlijden. Een toegesnelde arts constateerde dat twee mannen het leven hebben gelaten bij dit ongeval. De lichamen van de slachtoffers zijn voor onderzoek meegenomen. Het rijbewijs van de bestuurder is in beslag genomen. De twee mannen maken het aantal verkeersdoden in Suriname dit jaar in totaal 56. In heel 2015 vielen er 59 dodelijke verkeersslachtoffers. Sinds 2010 neemt het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Suriname elk jaar af.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen