Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Twee verkeersdoden gevallen in Paramaribo

Geplaatst

op

Afgelopen zondag 16 oktober zijn twee personen omgekomen in het verkeer in Suriname. Een 30 jarige man op de fiets en een 24 jarige bijrijder van een auto kwamen om het leven tijdens een aanrijding.

De fietser en de personenauto kwamen volgens politieonderzoek over de Indira Gandhiweg rijden in de richting van Latour. De bestuurder van de auto zou de fietser op een gegeven moment hebben ingehaald en zou hierbij de fietser hebben geschept. De bestuurder van de auto kwam hierdoor op de andere rijhelft van de weg terecht en kwam toen in botsing met een vrachtwagen. Vervolgens kwam de bijrijder van de personenauto ook te overlijden. Een toegesnelde arts constateerde dat twee mannen het leven hebben gelaten bij dit ongeval. De lichamen van de slachtoffers zijn voor onderzoek meegenomen. Het rijbewijs van de bestuurder is in beslag genomen. De twee mannen maken het aantal verkeersdoden in Suriname dit jaar in totaal 56. In heel 2015 vielen er 59 dodelijke verkeersslachtoffers. Sinds 2010 neemt het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Suriname elk jaar af.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |