Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Twee pupillen met beperking krijgen stageplek bij Binnenlandse Zaken

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) stelt twee stagiaires met een auditieve beperking in de gelegenheid om stage te lopen. Met dit gebaar geeft het departement invulling aan onder andere de universele verklaring van de rechten van de mens en is de deur voor pupillen van de Kennedyschool geopend om stage te lopen binnen het overheidsapparaat. De Kennedyschool is bestemd voor dove en slechthorende kinderen.

Volgens Giovanni Sarigoeno, onderdirecteur Personeelbeheer en Personeelszorg, is gelijk na het verzoek van de school aan Biza – minister Mike Noersalim, er werk van gemaakt om deze scholieren te accommoderen. Het ministerie biedt deze stagiaires de kans om normaal te functioneren binnen de maatschappij.

Het duo Emelicienne Kertosari en Hollande Soejeti is op 16 juli aan de stage begonnen, die op 30 augustus eindigt. Zij worden afwisseld op de typekamer, personeelszaken en het secretariaat van het Onderdirectoraat Algemeen Beheer worden ingezet. Het zal volgens Sarigoeno zeker niet bij deze twee stagiaires met een beperking blijven.

Renate Wartes, directeur van de Kennedyschool, zegt dat de twee kinderen eerder dit jaar al een snuffelstage hebben doorlopen. Ze merkt op dat stageplekken voor leerlingen van de school heel moeilijk te krijgen zijn. Via een ouder heeft zij het verzoek gericht aan de minister en is er blij om dat het ook nog is gehonoreerd.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X