Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Twee pupillen met beperking krijgen stageplek bij Binnenlandse Zaken

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) stelt twee stagiaires met een auditieve beperking in de gelegenheid om stage te lopen. Met dit gebaar geeft het departement invulling aan onder andere de universele verklaring van de rechten van de mens en is de deur voor pupillen van de Kennedyschool geopend om stage te lopen binnen het overheidsapparaat. De Kennedyschool is bestemd voor dove en slechthorende kinderen.

Volgens Giovanni Sarigoeno, onderdirecteur Personeelbeheer en Personeelszorg, is gelijk na het verzoek van de school aan Biza – minister Mike Noersalim, er werk van gemaakt om deze scholieren te accommoderen. Het ministerie biedt deze stagiaires de kans om normaal te functioneren binnen de maatschappij.

Het duo Emelicienne Kertosari en Hollande Soejeti is op 16 juli aan de stage begonnen, die op 30 augustus eindigt. Zij worden afwisseld op de typekamer, personeelszaken en het secretariaat van het Onderdirectoraat Algemeen Beheer worden ingezet. Het zal volgens Sarigoeno zeker niet bij deze twee stagiaires met een beperking blijven.

Renate Wartes, directeur van de Kennedyschool, zegt dat de twee kinderen eerder dit jaar al een snuffelstage hebben doorlopen. Ze merkt op dat stageplekken voor leerlingen van de school heel moeilijk te krijgen zijn. Via een ouder heeft zij het verzoek gericht aan de minister en is er blij om dat het ook nog is gehonoreerd.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politieke partijen verliezen kortgeding wijziging Kiesregeling

Geplaatst

op

door

De vordering die is ingediend door de politieke partijen PRO, Strei!, Alternatief 2020 en Seti Sranan Politieke Partij is vandaag door kortgedingrechter Sylvana Bradley afgewezen. Deze partijen hebben de zaak voorgelegd aan de rechter, omdat zij vinden dat de wetswijziging ondemocratisch en onrechtvaardig is. Het gaat onder andere om het pre-electoraal verbod en het betalen van een borgsom om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen. 

Volgens raadsman Antoon Karg gaan de procederende politieke partijen in beraad over vervolgstappen. Dit gebeurt zodra zij een afschrift van het vonnis ontvangen hebben. Partijen zijn vastberaden in hun verzet tegen de wetswijzigingen en overtuigd van het ongrondwettelijk en ondemocratisch karakter daarvan.

De verdediging van de Staat vindt dat de rechter de wet niet kan toetsen. Het gaat om een wet die volgens hen op basis van de juiste procedures is aangenomen in De Nationale Assemblée. Er zijn verschillende argumenten aangevoerd om aan te tonen dat de politieke organisaties afgewezen moeten worden in hun vordering. 

Volgens Karg is de Grondwet door de goedkeuring van de wet vertrapt, omdat deze met een gewone meerderheid is aangenomen in plaats van de vereiste twee derde. Het parlement heeft op 28 maart de Kiesregeling en het Decreet Politieke Organisaties gewijzigd. 

Lees verder

Suriname

Politie Nieuw-Zeeland wil vrijdag lichamen van slachtoffers vulkaanuitbarsting bergen

Geplaatst

op

door

De politie van Nieuw-Zeeland is van plan om vrijdag de lichamen van de acht vermiste mensen van het eiland White Island te halen. Dat kon ze nog niet doen, omdat de vulkaan nog actief is en het daardoor te gevaarlijk was om het eiland te betreden.

In een statement laat de politie weten dat aan het plan momenteel de laatste hand wordt gelegd. De familie van de vermisten zijn al op de hoogte gebracht van de inhoud van dat plan.

Volgens experten is er nog seismologische activiteit op de vulkaan waargenomen.

Het officiële dodental na de vulkaanuitbarsting staat momenteel op acht, nadat twee mensen woensdag aan hun verwondingen overleden in het ziekenhuis. Ook de acht vermisten zijn naar alle waarschijnlijkheid overleden.

In vier ziekenhuizen in het land worden nog 21 patiënten verzorgd. Zestien van hen verkeren in kritieke toestand. Een aantal Australische slachtoffers is per vliegtuig overgebracht naar ziekenhuizen in Sydney.

Lees verder

Meest gelezen