donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Twee personen beëdigd tot Lid Raad van Beroep Douane

lees ook ...

Training daverzameling voor LVV-voorlichters Groningen

Op het ressortkantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) te Groningen, Saramacca, is opnieuw een dataverzameling training verzorgd aan voorlichters en personeel dat zich bezig...

De heren August van Hammen en Andy Truideman werden op vrijdag 21 januari in de vergaderruimte van het ministerie van Binnenlandse Zaken(Biza) beëdigd tot leden van de Raad van Beroep van de douane. De belofte werd voorgelezen door de directeur van Binnenlandse Zaken, Mohamad Eskak. De beëdiging werd gedaan door minister Bronto Somohardjo.

De directeur van het directoraat Belastingen, Ismaël Kalaykhan wenste de pas beëdigde heren heel veel succes toe. Hij  zei aan de nieuw beëdigde leden: “Ik hoop en vertrouw erop dat u het recht zal laten spreken, zoals het hoort, zodat wij in Suriname qua rechtsgang op een veel hoger niveau kunnen komen”. Truideman vond het moment van beëdiging voor hem speciaal. Hij vindt het prettig dat hij na zijn actieve periode bij de douane zijn kennis en ervaring kan delen en zich beschikbaar kan stellen aan de gemeenschap. “Het houdt je scherp voor wat de materie betreft”, zegt Truideman. Voor Van Hammen is dit een moment om iets te kunnen doen voor de samenleving, in het bijzonder voor de mensen die in de handel zitten om bij disputen tot oplossingen te kunnen komen.

De Raad van Beroep heeft als taak uitspraak te doen bij disputen tussen de douane en belanghebbenden. Belanghebbenden kunnen bezwaar aantekenen bij de Inspecteur van de  Douane en als zij geen voldoening hebben gevonden, kunnen zij zich wenden tot de Raad van Beroep. De Raad van Beroep bestaat uit vijf leden, waarvan er vier op voordracht van de minister, door de President van de Republiek Suriname worden benoemd. Het vijfde lid wordt op voordracht van het Hof van Justitie, door de President van de Republiek Suriname als voorzitter, benoemd. Deze Raad is bij ‘Wet Tarief van Invoerrechten 1996’ vastgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwee personen beëdigd tot Lid Raad van Beroep Douane