dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(1)

Twee landbouwvliegtuigen in botsing op de landingsbaan

lees ook ...

Vakbonden praten met de President over de nieuwe BTW wet

President Santokhi heeft op dinsdag 26 september om de tafel gezeten met de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), de Progressieve Vakcentrale C-47 en  vertegenwoordigers van andere v...

Op de landingsbaan van het vliegveld van Alibux aan de Abdoel Alibuxweg zijn twee landbouwvliegtuigen in botsing gekomen. Dit gebeurde op 7 september. De politie van Nickerie bezocht de locatie na deze melding voor onderzoek. Bij aankomst constateerde de politie dat het vliegtuig dat werd bestuurd door de piloot W.T. al geland was op de baan, terwijl het vliegtuig van de ondernemer G. dat bestuurd werd door E.G. met aan boord chemicaliën bezig was met opstijgen.

Tijdens het opstijgen werd de piloot E.G. verblind door het zonlicht, waardoor hij niets meer voor zich zag en het vliegtuig dat werd bestuurd door W.T., dat uit de tegenovergestelde richting kwam, pas laat zag. Om een botsing te voorkomen week hij uit, maar raakten de vleugels van beide vliegtuigen elkaar, wat resulteerde in materiële schade aan beide vliegtuigen.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Diverse instanties zijn ingeschakeld voor het onderzoek in deze zaak. Beide vliegtuigen staan onder bewaking van de politie en het gebied is afgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwee landbouwvliegtuigen in botsing op de landingsbaan