donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Twee landbouwvliegtuigen in botsing op de landingsbaan

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen -2-

Leo Brunswijk zijn gedrag laat nu wel erg veel te wensen over. Er cirkelt een filmpje op social media waar hij zijn politieke tegenstander, een opportunistische nieuwe VHPer gewezen NDP er, Bennie de ...

Op de landingsbaan van het vliegveld van Alibux aan de Abdoel Alibuxweg zijn twee landbouwvliegtuigen in botsing gekomen. Dit gebeurde op 7 september. De politie van Nickerie bezocht de locatie na deze melding voor onderzoek. Bij aankomst constateerde de politie dat het vliegtuig dat werd bestuurd door de piloot W.T. al geland was op de baan, terwijl het vliegtuig van de ondernemer G. dat bestuurd werd door E.G. met aan boord chemicaliën bezig was met opstijgen.

Tijdens het opstijgen werd de piloot E.G. verblind door het zonlicht, waardoor hij niets meer voor zich zag en het vliegtuig dat werd bestuurd door W.T., dat uit de tegenovergestelde richting kwam, pas laat zag. Om een botsing te voorkomen week hij uit, maar raakten de vleugels van beide vliegtuigen elkaar, wat resulteerde in materiële schade aan beide vliegtuigen.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Diverse instanties zijn ingeschakeld voor het onderzoek in deze zaak. Beide vliegtuigen staan onder bewaking van de politie en het gebied is afgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwee landbouwvliegtuigen in botsing op de landingsbaan