Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Twee keer per week school gaan in Suriname

Geplaatst

op

20200917 161836

 

Tijdens een persconferentie gisteren gaf de minister van Onderwijs aan dat de school per 01 oktober  begint.  144.000 leerlingen gaan weer naar school en 10.000 leerkrachten moeten ook weer aan de slag . In verband met Covid zijn de scholen veiliger gemaakt, goed schoongemaakt en de sanitaire voorzieningen zijn hersteld en vernieuwd.

Bij het binnenkomen van de school zullen de handen gereinigd en de temperatuur opgemeten worden. Elke leerling vanaf 6 jaar moet een mond en neuskapje op hebben. Wel mogen ze tussendoor naar buiten om hun mond en neus kap even af te doen. De anderhalve meter afstand moet  ook in acht worden genomen. De leerlingen zullen elke schooldag een klein beetje zeep moeten meenemen om de handen te wassen en eventueel handsanitizer op basis van 60% alcohol.

Elke leerkracht zal maximaal 30 leerlingen onder zich hebben die steeds in groepen van 10 les zullen krijgen. In elk lokaal van minimaal 7 bij 7 meter mogen er 10 leerlingen les volgen  en in een lokaal dat kleiner is, 8 leerlingen. De leerlingen zullen daarom maar twee keer in de week les volgen op school in de vakken waarin zij persoonlijke begeleiding nodig hebben, zoals rekenen en taal. Bepaalde vakken waaronder tekenen en geschiedenis zullen via radio en tv programma’s verzorgd worden. De leerlingen zullen van de leerkracht de leerstof van die vakken op een blaadje mee krijgen. Zij moeten dat dan  thuis doornemen met begeleiding van de radio en tv leerkracht.

De minister gaf ook aan dat het schoolvervoer al is betaald en hoopt ondanks de financieel moeilijke situatie de volgende maand  op tijd te kunnen betalen. – culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen