woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
5
(2)

Twee jonge kinderen gestorven door inademen gif

lees ook ...

Arawara Lock will be completely operational again within two...

In two weeks, the Upper Nickerie/Wayambo area's maintenance on the Arawaras lock will be finished. Because of the current extreme drought, the salt tongue in the Nickerie River has spread past the Hen...

De politie van het bureau Munder kreeg van het medisch team van het Academisch Ziekenhuis op 23 juli jongstleden de melding dat twee kinderen, I.Z., 03 jaar en M.B. 06 jaar, die in contact waren gekomen met een gifstof, dood de ziekeninrichting waren binnen gebracht.

De wetsdienaren deden de Spoed Eisende Hulp (SEH) van de ziekeninrichting aan en troffen bij aankomst de 37-jarige A.H. aan, die opgaf de stiefmoeder van de kinderen te zijn. Naar zeggen van de vrouw heeft zij ter bestrijding van hoofdluizen een bepaald middel gesmeerd op het hoofd van de kinderen. Op een bepaald moment, raakten de kinderen vermoedelijk bij het inademen van de geur van het middel, bewusteloos.

Het meisje viel met haar gezicht op de vloer, waardoor zij een barst wond aan haar voorhoofd opliep. De stiefmoeder bracht de kinderen direct voor medische hulp naar de SEH van het Academisch ziekenhuis, alwaar de arts heeft geconstateerd dat beide kinderen het leven reeds hadden gelaten.

De stiefmoeder is door de politie van het bureau De Nieuwe Grond opgebracht voor verhoor en na te zijn voorgeleid, heengezonden. Hangende het onderzoek zijn de twee ontzielde lichamen van Z.E. en A.M. in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwee jonge kinderen gestorven door inademen gif