dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(2)

Twee doden bij zware aanrijding

lees ook ...

Wereld waterdag; wat doen wij aan ons watergebruik?

Vandaag is het Wereldwaterdag, die sinds 1993 elk jaar op 22 maart wordt gehouden. Het moet het bewustzijn vergroten over de twee miljard mensen die zonder toegang tot veilig water leven. Dit jaar gaa...

Bij een zware aanrijding aan de Afobakaweg op maandag 6 februari tussen een personenbus en een Noah-busje hebben de bestuurder van het Noah-busje Benito Tjon A Hung (58) en de mede-inzittende Marlene Adams, wiens leeftijd nog niet bekend is, het leven gelaten. De politie van het bureau Paranam kreeg omstreeks 21.58 uur de melding van een zware aanrijding aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 54.

Er was sprake van zware persoonlijke ongelukken en dat een persoon vermoedelijk was overleden. Bij aankomst van de wetsdienaren op voornoemde locatie vertoonden Benito en Marlene die bekneld zat in het Noah-busje geen teken van leven meer. Met behulp van de brandweer werd de vrouw uit het voertuig gehaald. Een arts stelde officieel de dood van Benito en Marlene vast.

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat beiden voertuigen over de Afobakaweg reden. Het Noah-busje met 5 personen kwam vanuit de richting van Brokopondo gaande richting Paranam, terwijl de personenbus met 7 inzittenden, waaronder leerkrachten en studenten in tegenovergestelde richting reed.

Ter hoogte van mast 54 kwam vermoedelijk door tot nog toe
onbekende reden het Noah-busje op de rijhelft van zijn tegenligger met als gevolg de aanrijding. De personenbus sloeg na de botsing over de kop en belandde met zijn kop in de langs de weg lopende trens.

De overige inzittenden van beide voertuigen hebben letsels opgelopen en werden met de ambulance van het Nationaal Leger voor medische hulp afgevoerd naar de RGD-poli van Klaaskreek. Hierna werden de gewonden met de ambulance van Surcad en de Medische Zending
overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De bestuurder van de personenbus Grando N. (27) is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.

In opdracht van het Openbaar Ministerie zijn de ontzielde lichamen van Benito en Marlene hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Het verder onderzoek van deze aanrijding wordt overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwee doden bij zware aanrijding