zaterdag 25 maart 2023
30.7 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Twee bruggen opgeleverd te Johanna-Margaretha

lees ook ...

Assembleevoorzitter ontvangt conceptwet Kiesregeling van act...

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, heeft vrijdag een conceptwet voor aanpassing van de Kiesregeling in ontvangst genomen van actievoerders. Bee heeft aangegeven dat de trekke...

In het district Commewijne te Johanna-Margaretha, een plantage gelegen aan de rechteroever van de Commewijne rivier zijn er 02 bruggen opgeleverd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het gaat om bruggen al jaren slecht begaanbaar waren en daardoor een groot gevaar vormden voor de bewoners van Johanna-Margaretha, de omliggende plantages en het groot aantal studenten en toeristen die vaker naar het gebied trekken. Ook de agrarische sector ondervond enorme stagnaties door de gevaren van de bruggen die in zeer slechte staat verkeerden.

Een technisch team van het ministerie deed het vorig jaar onder leiding van LVV-onderdirecteur Landbouw Regio Oost, Ashwien Gangadin, inspecties op de plantage. Het was in eerste instantie de bedoeling de bruggen liggende aan de Creolenweg en de Javanenweg te renoveren door de verrotte houten delen van de brug te vervangen, maar bij het slopen hiervan bleek dat alle houten delen, inclusief de cruciale houten pilaren verrot waren.

De bruggen die dagelijks gebruikt worden, zijn nu totaal vernieuwd en hebben hierdoor een minimale levensduur van 10 jaar. De bruggen zijn ook breder en langer gemaakt, alsook verhoogd voor de vissers en agrariërs die hun producten over het water vervoeren. Ook de wegen werden door het ministerie bezandt.

“De vernieuwde bruggen bieden meer kansen aan de ontwikkeling van dit gebied” gaf Mohamedshafiek Radjab, districtscommissaris van Commewijne aan. Het is naar zijn zeggen, de taak van de regering hier verder zorg voor te dragen. Dit is het begin van het waarmaken van de randvoorwaarden voor verdere ontplooiing van de plantages.

Minister Parmanand Sewdien die de opening van de bruggen verrichtte deed de bewoners van Johanna Margaretha enkele toezeggingen. Zo komt er een LVV-ressortkantoor om de plaatselijke agrariërs te begeleiden met de productie van de landbouwgewassen en wordt er binnenkort een tractor met onder andere een aanhangwagen en maaibalk aangeleverd, zodat de mensen zelf hun onderhoud kunnen verrichten.

Het ministerie zal ook de binnenwegen die de omliggende plantages aan de rechteroever van de Commewijnerivier met elkaar verbinden, beschelpen. “Wij van LVV zijn er om te faciliteren zodat de boeren kunnen produceren,” aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwee bruggen opgeleverd te Johanna-Margaretha