donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Twaalf vuurwapens in beslag genomen in twee weken

lees ook ...

Scholen open op dag van protest

Vrijdag aanstaande gaat de “Alles Plat” beweging weer de straat op om verder te protesteren. Burgervader Bhola rekent op een ordelijk verloop van zaken. Fols(De Federatie van Organisatie van Leerkrach...

De politie heeft in de periode van 16 tot en met 29 januari 2023 landelijk 226 arrestaties verricht, waarbij er in totaal 133 verdachten in verzekering gesteld. Dit is ruim 58 procent. In totaal zijn er 206 dossiers ingediend op het Parket. Daarnaast zijn er landelijk 227 roadblocks uitgevoerd en zijn er in deze periode 12 vuurwapens in beslag genomen.

Naar aanleiding van informatie van de gemeenschap, heeft de politie verschillende zaken kunnen ophelderen. Het gaat om berovingen, inbraken en andere zeer ernstige strafbare feiten die een negatieve impact hebben op het veiligheidsgevoel van de samenleving. De Directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs, zegt dat zinloos geweld met name onder scholieren, speciale aandacht verdient.

“We mogen als samenleving nimmer toestaan dat onze jeugd ontspoord raakt aan verleidingen, misleidingen en de harde criminaliteit.” Alhoewel de politie haar voorlichting naar deze doelgroep toe heeft opgeschaald, pleit Isaacs voor een integrale aanpak van dit fenomeen. Het lijkt op een maatschappelijk probleem en het zou daarom van belang zijn dat gedragsdeskundigen, met de overheid in de lead, zich hierover buigen. Als gemeenschap moeten we onze jeugd weerbaar maken en beschermen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwaalf vuurwapens in beslag genomen in twee weken