zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
1
(1)

Twaalf jaar geëist tegen gewezen Surinaamse minister Hoefdraad

lees ook ...

Nederlandse ambassadeur en dc Bhola bespreken samenwerkingsg...

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft woensdag een beleefdheidsbezoek gebracht aan ambassadeur Henk van der Zwan van het Koninkrijk der Nederlanden. Er is over verschillend...

Tijdens de rechtszaak vandaag heeft procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen de gewezen minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Verder is er ook een boete geëist van SRD 500.000 subsidiair of 12 maanden hechtenis. De pg wil ook een strafrechtelijk financieel onderzoek tegen de verdachte. De pg heeft ook gevangenneming gevraagd van Hoefdraad.

Het strafvoorstel is gepresenteerd tijdens de zitting van het Hof van Justitie. Er zijn bezwarende verklaringen tegen de verdachte. De gewezen minister is nog steeds voortvluchtig en wordt gezocht voor zes strafbare feiten die in een dagvaarding van zestien pagina’s is vastgelegd.

Een van bewijsmiddelen die de pg tegen Hoefdraad heeft opgebracht, is de verklaring van ex-vicepresident Ashwin Adhin. Volgens Adhin had Hoefdraad geen toestemming van hem, de toenmalige president Desi Bouterse en de Raad van Ministers (RvM) om over te gaan tot verkoop van onroerende goederen.

De eerste tranche panden van de Staat is verkocht voor ongeveer SRD 377 miljoen op 28 juni 2019. Hoefdraad had het geld al ontvangen, terwijl toestemming door de RvM pas was op 15 november 2019.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwaalf jaar geëist tegen gewezen Surinaamse minister Hoefdraad