vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Twaalf ambulances voor gezondheidsinstellingen

lees ook ...

Spuikleppen Afobakadam vanaf 10 december weer open

Vanaf 10 december worden de spuikleppen van de Afobakadam minimaal opengezet. Dorpen stroomafwaarts aan de Surinamerivier zullen hiervan nauwelijks last ondervinden. Staatsolie Power Company Suriname ...

De regering is gezondheidsinstellingen tegemoet gekomen met ambulances. President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag de officiële overdacht gedaan van 12 ambulances aan verschillende gezondheidsinstellingen. Hiervan zijn 9 ambulances aangeschaft door de overheid en 3 zijn gedoneerd door het UNOPS-project van Japan. De president werd vergezeld door de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin en zijn delegatie.

Verder waren verschillende vertegenwoordigers van de diverse gezondheidsinstellingen aanwezig. De overhandiging vond plaats op het complex van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). De overdacht van de ambulances is een belangrijke mijlpaal gezien dit inhoud geeft aan de decentralisatie van de zorgverlening.

Volgens het staatshoofd is dit het bewijs dat Suriname als land instaat is te investeren in de gezondheidszorg, door met eigen middelen ambulances aan te schaffen. De president gaf aan dat de gezondheidszorg heel hoog op de agenda staat en dat hij uit kijkt naar toekomstige investeringen binnen de zorgsector.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft 4 ambulances ontvangen, de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) ontving er 3, het Diakonessenhuis, het Regionaal Ziekenhuis Wanica, het Mungra Medisch Centrum (MMC), het ‘s Lands Hospitaal en de Medische Zending (MZ) ontvingen elk 1 ambulance. Door het UNOPS-project zijn er 3 Land Cruisers gedoneerd en op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft de overheid 9 ambulances gekocht.

De meeste gezondheidsinstellingen hadden een gebrek aan ambulances. De Covid-19-situatie heeft ook een bijdrage geleverd aan de verslechtering van de voertuigen. Met de nieuwe ambulances zal dienstverlening van de voorgenoemde zorginstanties verbeterd moeten zijn.

“Ambulances hebben een brugfunctie van de zorgverlening naar de gemeenschap toe en tussen zorginstellingen. Middels ambulances kan de zorg in een heel vroeg stadium naar de patiënt toe worden gebracht en kan de continuïteit gewaarborgd worden”, zo sprak de NZR-voorzitter Claudia Marica-Redan tijdens haar toespraak bij de overhandiging. “Een ambulance is niet alleen een transportmiddel maar een ziekenhuis op wielen”, voegde zij verder toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwaalf ambulances voor gezondheidsinstellingen