zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Twaalf ambtenaren Sozavo getraind in gebarentaal

lees ook ...

Kinderen bidden tijdens Gebedsdag

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan de 11e Nationale Gebedsdag voor Kinderen, in gemeente Gods Rainville. Stichting Weid Mijn Lammeren organiseert al vanaf 2012 deze dag tussen Pasen en Pinkster...

Twaalf ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) hebben een cursus gebarentaal achter de rug. Deze cursus heeft acht weken geduurd en is afgesloten met een certificaat. Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran heeft de certificaten uitgereikt.

De bedoeling van deze cursus, die in samenwerking met het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) is gedaan, was om de communicatie en dienstverlening naar doven en of slechthorenden te verbeteren. Aangezien Suriname partij is bij het verdrag inzake de rechten voor personen met een beperking, is het noodzakelijk om de verdragsbepaling na te leven. “Dat betekent dat Suriname de rechten en waardigheid van onze broeders en zusters met een beperking moet beschermen,” onderstreepte minister Ramsaran.

De bewindsman bemoedigt de overige ministeries aan dit voorbeeld op te volgen, zodat de dienstverlening vanuit de centrale overheid naar deze doelgroep verder wordt verbeterd. De doven of slechthorenden, moeten volgens de minister, altijd met een tevreden gevoel het ministerie verlaten. “U bent het gezicht van het ministerie, laten wij al onze cliënten op een menswaardige manier behandelen en laten wij ze een service geven met een glimlach.” aldus minister Ramsaran naar de ambtenaren toe.

Felicia Berggraaf – Redjosetiko, onder directeur Kategoriaal Maatschappelijk Werk van SoZaVo, heeft ook geparticipeerd aan deze cursus en vindt het belangrijk dat ook andere medewerkers de gebarentaal machtig zijn. Het ligt in de bedoeling dat personeel van verschillende afdelingen alsook wijkkantoren van het land hierin training zullen krijgen, om de interactie te vergemakkelijken met de doelgroep.

Trainer Rosita Etnel – Sewcharan was onder de indruk van de ambtenaren die middels een opgevoerd toneelstuk konden aantonen dat ze de basis van de gebarentaal onder de knie hebben. “Dus de tijd is niet verloren gegaan om de gebarencursus te verzorgen. Men heeft het echt onthouden, men heeft meegedaan om het vandaag aan de minister te presenteren.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTwaalf ambtenaren Sozavo getraind in gebarentaal