dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
2.2
(6)

Tunnelvisie van Santokhi en consorten

lees ook ...

Gonda Asadang benoemd tot nieuwe president-commissaris van S...

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van de Staatsolie Maatschappij Suriname is officieel het besluit goedgekeurd om Gonda Asadang als nieuwe president-commissaris te benoemen, ter...

Het licht aan het einde van de tunnel wordt door Santokhi en enkele consorten gezien, zo melden zij af en toe enthousiast. Geen wonder deze meldingen van machtige mensen met een hoog inkomen. Eergister zei de directeur van Staatsolie in het programma 8tr het nieuws dat de economie weer begint te draaien. Staatsolie boert goed en de spinoff in bijvoorbeeld de horeca sector kun je merken. Hotels lopen vol want, bij elk boorplatform dat offshore geëxploiteerd wordt komen er mensen van de multinationals logeren in hotels.

IMF
Maar als je vraagt aan de gewone burger dan zal je een ander verhaal horen. Er wordt vanuit de regering gewerkt volgens het IMF programma om echte en gelogen subsidies op Nutsvoorzieningen (water, energie, telecommuniSatie) af te bouwen. Dat moet gebeuren als je nergens meer kan lenen dan bij het IMF om het hoofd boven water te houden als land.
Maar in feite kun je pas met prijsverhogingen beginnen als je alles in kaart hebt. Zoals hoe je de minder draagkrachtigen kan ondersteunen. En ervoor zorgt dat de hulp komt bij de mensen die het echt nodig hebben. Ondanks dat in januari door Santokhi beloofd is dat de 60 plussers met alleen AOV (srd 1250 = 50 euro ) nog een 1000 srd = 40 euro bij zouden krijgen vanaf april (8 maanden geleden) is dit niet gebeurd. Ook sociaal zwakkere gezinnen, zouden met 40 Euro per maand gesteund worden sinds april. Maar dat is evenmin gebeurd. Nutsvoorzieningen en voedselprijzen zijn met 300 % verhoogd, overleven is zeer moeilijk voor 80% van de bevolking, terwijl Santokhi beweert dat het IMF wel een pot voor sociale ondersteuning geeft ten behoeve van de sociaal zwakkeren.

Verwachtbaar
Dit komt ervan als je een leugenachtige president hebt met narcistische trekken, die niet met echte crisismanagers wil werken. Santokhi werkt voor 95% met mensen die op hem lijken, friends and family die hem ophemelen. En sponsors die hem dirigeren. Alsook een 5% hem naar de mond pratende mensen die hij heeft opgenomen in zijn partij en de coalitie, omdat hij koste wat kost president wilde worden. Maar deze functie is vele maten te groot voor hem. Als parlementslid heeft Santokhi tien jaar lang gezien wat er gebeurde en had een idee kunnen ontwikkelen, hoe en waar gewerkt moet worden om armoede uit te bannen. Die planning kun je maken met cijfers en het Algemeen Bureau voor de Statistiek dat voor iedereen toegankelijk is. Maar Santokhi is ongeinteresseerd in welvaart en welzijn van het volk. Nu blijkt dat hij nooit een idee, visie of plan had voor ons…

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnTunnelvisie van Santokhi en consorten