donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
3
(2)

Tumult in Surinaams parlement over woonplaats NDP-assembleelid Ann Sadi

lees ook ...

JusPol minister belooft actie tegen toenemende criminaliteit...

Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs leidde een delegatie die ontvangen werd door minister Kenneth Amoksi om hun bezorgdheid te uiten over toenemende criminele activiteiten in het Matawai-gebied...

Tijdens de openbare vergadering van het parlement heeft de mededeling van VHP-assembleelid Mahinder Jogi over het feit dat zijn collega van de NDP, Ann Sadi, uit Commewijne niet twee jaar zou wonen in het district voor tumult gezorgd. Als bewijs voor zijn stelling verwees hij naar een huurcontract dat zij getekend heeft met het Staatsziekenfonds (SZF) op 1 augustus 2018.

Het zou gaan om 22 maanden vóór de verkiezingen en niet 24 zoals de vereiste is om zich kandidaat te kunnen stellen in een district. De vergadering is door assembleevoorzitter Marinus Bee tot twee keer toe geschorst om de orde te handhaven. Sadi had eerder in de vergadering te kennen gegeven dat mensen uit Commewijne niet geholpen kunnen worden, omdat het kantoor van het SZF in het district gesloten is.

Na die opmerking van zijn collega zei Jogi dat zij kennelijk voor eigen belang opkomt, omdat het huurcontract van haar pand is opgezegd. Vanuit de NDP-fractie is er heftig geprotesteerd, omdat zij van mening waren dat Jogi niet bezig was met het onderwerp maar heel andere zaken aankaartte.

Verkeerde informatie
NDP-fractieleider Rabin Parmessar stelde dat als er zaken mis zouden zijn, er organen zijn die kunnen worden ingeschakeld. Het is niet correct om persoonlijke aangelegenheden van collega’s te bespreken in het college. Over alle leden kan er wat gezegd worden.

Op agenda stond onder andere de bespreking van de actuele Covid-situatie. Sadi zou een pand aan het SZF hebben verhuurd en daarbij een adres in Paramaribo-Noord hebben opgegeven. Jogi merkte op dat het om 1 augustus 2018 ging. Volgens Sadi en haar fractieleider Parmessar was Jogi verkeerd geïnformeerd. Het adres in Paramaribo-Noord zou een correspondentieadres zijn, beweert Parmessar.

Geen wurgcontract
Over het contract met het SZF zou zijn aangegeven, dat het om een wurgcontract gaat. Echter is dit niet het geval volgens Sadi. Het pand is gehuurd voor US$ 170 per maand en het contract is verlopen. Er is wel voor twee jaar gestort volgens SZF en zij moet het geld van zes maanden terugstorten. Zij heeft nog geen bevestiging van de bank gekregen dat er daadwerkelijk geld is overgemaakt. Er is in het parlement afgesproken dat de zaak over de woonplaats zal worden onderzocht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTumult in Surinaams parlement over woonplaats NDP-assembleelid Ann Sadi