woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
4.7
(3)

Tuchtmaatregelen tegen ongehoorzame militairen

lees ook ...

Presidentiële werkgroep start huis-aan-huis onderzoek in Flo...

De presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling (WIO) is van plan binnenkort te beginnen met een wetenschappelijk buurtonderzoek in Flora B en de omliggende gebieden. Het hoofddoel is het verzamelen...

De actie van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) wordt door de leiding van het ministerie van Defensie afgekeurd. Minister Krishnakoemarie Mathoera heeft dit duidelijk benadrukt tijdens een persconferentie. Er zal door de leiding van het Nationaal Leger corrigerend worden opgetreden naar de groep die de acties ondersteunen.

Het Nationaal Leger is een bijzondere organisatie gebaseerd op discipline, hiërarchie en regels, zei ze. Daarom zullen er tuchtmaatregelen worden genomen, benadrukte ze. De Defensieminister heeft onder woorden gebracht dat ze voorstander is van dialoog.

“Ik roep de VRM op om het pad van provocatie en confrontatie achterwege te laten. Laten we aan tafel zitten om de problemen duurzaam op te lossen.” Het departement is volgens de bewindsvrouw bezig om een kortgeding voor te bereiden.

Minister Mathoera: “Wij hopen maandag al rechtsingang te vinden. De rechter zal worden gevraagd om de VRM te verbieden om ongrondwettelijke handelingen te plegen. We hebben geen behoefte en belang bij om op te ruien, te demotiveren en om mensen aan te moedigen te ageren tegen het wettig gekozen gezag”.

De samenleving heeft er geen belang bij dat leden van een gewapende eenheid zich zo opstellen. De bewindsvrouw merkt op dat het verenigen verankerd is in de wet. “Echter zijn er ook richtlijnen in de Wet op Nationaal Leger en de Wet rechtspositie militairen met betrekking tot het gedrag van militairen”.

De bewindsvrouw verwacht van mensen die een leidinggevende functie hebben in het leger en bij de VRM dat ze een goede afweging maken van belangen. “Gewapende machten hebben een extra verantwoordelijkheid in de samenleving”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTuchtmaatregelen tegen ongehoorzame militairen