vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Tuchtcollege Notariaat en Hof van Justitie versterkt

lees ook ...

Speciale dag voor kinderen met autisme

In het kader van WereldAutisme dag op 02 april, organiseert de Rotaract Club of Genesis het project 'Seeing Life Through Another Lens'. Er zal die dag extra aandacht besteedt worden aan kinderen met a...

Mr. Guntur Humphrey Blom en mr. Sieglien Sewdien zijn door president Chandrikapersad Santokhi beëdigd als respectievelijk lid van het Tuchtcollege voor het Notariaat en plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie. Volgens de president moeten deze leden bijdragen aan het verbeteren van de democratische rechtstaat. De beëdiging vond woensdag  plaats op het presidentieel paleis.

Het staatshoofd beschouwt mr. Blom als een nestor binnen het notariaat. Hij kon er op 16 september dit jaar niet bij zijn toen de president het Tuchtcollege voor het Notariaat instelde en daarbij zes leden beëdigde. Het ging om mr. Marie Mettendaf (voorzitter), mr. Siegline Wijnhard (plaatsvervangende voorzitter), mr. Jane Jensen (lid), mr. Kitty Astwood-Olff en mr. Sabitadevie Nanhoe-Gangadin beide als plaatsvervangende leden. President Santokhi zei verder dat het nieuwbakken lid met meer dan 27 jaar praktijkervaring als een van de meest ervaren notarissen in ons land geldt.

“Als lid van het Tuchtcollege dien je het vertrouwen te genieten van zowel de beroepsgroep als de burgerij terwijl je toch met gezag kan optreden waar nodig,” voegde het staatshoofd eraan toe. Volgens hem zijn dit uitgangspunten die mr. Blom bij uitstek geschikt maken als lid van het Tuchtcollege voor het Notariaat.

Dit orgaan bij gegrondverklaring van een klacht, of ambtshalve, indien het nieuwe lid zelf onregelmatigheden constateert, de wettelijke bevoegdheid tot het opleggen van tuchtmaatregelen. De president riep het Tuchtcollege wederom op, om de nodige snelheid en slagvaardigheid te betrachten, bij het afhandelen van tuchtzaken.

Met de toevoeging van mr. Sewdien als plaatsvervangend lid wordt volgens de president de Rechterlijke Macht versterkt. Dit is ook de focus van de regering, namelijk versterking van de democratische rechtstaat en de bescherming van de burger. President Santokhi stelt dat met de uitbreiding van het aantal rechters ook de capaciteit van de rechtspraak in ons land verder zal worden verhoogd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTuchtcollege Notariaat en Hof van Justitie versterkt